zenesz_logo.png"Homeward Bound" címen megjelent Hajba Áron, a Jazzékiel korábbi gitárosának első kislemeze.

 

Aron_Hajba_pressfoto 650x.jpg

 

 

 

Hajba Áront a Jazzékiel gitárosaként ismerhette meg a klubközönség: a budapesti alternatív rockzenekar hangzását közel 9 évig emblematikus gitározásával meghatározó zenész tavaly tavasszal kilépett a bandából és belekezdett első folk-blues-rock tengelyen mozgó szólólemeze munkálataiba. Az első kimásolt kislemez, a „Homeward Bound” vezeti fel a december elején napvilágot látó „Always Closer Never There” című ARONS Land Cargo Co. projektnév alatt publikált szólóprodukciót.

 

Hajba kamaszkora óta zenél különböző formációkban, jelenleg a The BlackBirds zenekarral ápolja a Beatles-örökséget. Már testvéreivel alkotott korai, No Man's Land nevű családi zenekaruk megszólalását is markánsan átjárta az amerikai folk, blues és a vintage, sallangoktól mentes, dalközpontú rockzene szeretete. Ez a fajta zenei világ – aminek nyomába eredve Áron átszelte az Egyesült Államokat – uralja a gitáros/dalszerző első szólólemezét is. Társai a felvételeken természetesen most is testvérei voltak: Hajba Imre (basszusgitár), Hajba Mátyás (gitár), Hajba László (dob). Ezzel a formációval – Tóth Attilával (Hammond orgona) kiegészülve – rögzítették az albumot a SuperSize stúdióban, a 70-es évek hangulatának megfelelően analóg technikával, egy légtérben.

 

 

 

aronslandcargoco_homewardbound 700.jpg

 

 

„A Homeward Bound arról szól, ahogyan a hétköznapok perspektívájából nem látjuk értelmét a hibáinknak, elhibázottnak gondolt döntéseinknek és az elénk gördülő akadályoknak, miközben ezek hatalmas erővel alakítanak minket azzá, akik leszünk, és formálják az életünket a mi saját, művészien felépített, szép kerek történetünkké. Néha pokolian nehéz ezt elhinni, de tényleg minden úgy van jól, ahogy van”– mesélte Hajba Áron a dalról.

 

Az „Always Closer Never There” záródala mellé felkerült „In the Middle of Nothing” című felvételt tartalmazó kétdalos kislemez a Klinik gondozásában jelenik meg, elérhető az összes nagy digitális zeneáruházban, valamint fizikai hanghordozóként limitált kiadású 10’’ vinyl formájában a mai naptól megrendelhető a kiadó honlapjáról.

 

 A 2016-ban, frissen alakult Klinik fiatal zenészek, producerek és grafikusok közösségeként a label-hez tartozó művészek munkáját segíti lemezeik gondozásával, kiadásával, a PR- és sajtókapcsolatok ápolásával. Hajba Ároné mellett jelenleg a Jazzékiel, az Anton Vezuv, a Musica Moralia és a Deadman következő produkcióin dolgozik.

 

 

 

 

[Hajba bound]

 

 

 

[Hajba nothing]

 

 

Homeward Bound kislemez: http://aronslandcargoco.bandcamp.com/album/homeward-bound-ep-2016

 

Arons Land Cargo Co. facebook: www.facebook.com/aronslcc

Klinik label: www.kliniklabel.com