zenesz_logo.pngA Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket ismerhetünk meg, sajátos, egyedi nézőpontból.

 

bĂŠrczesi 650x.jpg

 

 

 

A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket ismerhetünk meg, sajátos, egyedi nézőpontból. A következő művész, akit igyekeznek szokatlan és egyedi szemszögből is megmutatni: Bérczesi Róbert.

 

"Lemegyek a lelkem legmélyére, amilyen mélyre csak tudok és felhozom onnan, amit ott találok"

 

Az alternatív zenei színtér egyik legkiemelkedőbb dalszerző-előadója. Első zenekarai után a Hiperkarma zenekarral vált országosan ismertté, népszerűvé. Ezzel párhuzamosan Nemes Andrással megalapította BioRoBot néven futó formációját is. Drogproblémái után 2014-ben tisztán tért vissza a színpadra. Jelenleg mindkét együttesével, valamint az Én meg az Ének című szólóestjeivel járja az országot.

 

 

 

 

 

A beszélgetés során többek között az alábbi kérdésekre is választ kapunk az Ő szemszögéből:

 

Hogyan alkot Robi a különböző formációiban és miért jó, hogy mindegyiket másképp élheti meg?

 

Hogyan telnek a hétköznapjai hazánk alternatív zenei kultúráját dalaival hosszú évek óta befolyásoló zenésznek?

 

Mit jelent az, hogy amit az ember elképzel, azt tapasztalja a bőrén is?

 

Milyen éber álmai vannak Robinak, és hogyan hat ez a dalszerzésre?

 

Robi azt mondja, hogy „már eleget alternatívkodott", talán másfajta dalírást is választana. Emlékeztek még arra, mit mondott az alternatív skatulyáról Kardos-Horváth János egy korábbi Zeneszöveg.hu beszélgetésben? Lehetséges, hogy a magyar zenei piacon jelenleg is zajlik ez a gondolati tendencia, amelyben már nem a depresszív, befelé forduló dalszövegek uralkodnak és egyre több sikeres, hazai előadóra lesz jellemző, hogy pozitív kicsengésű dalokat ad át a közönségnek? Nézzétek meg a Robival készült beszélgetést és döntsétek el Ti.

 

Hamarosan érkezik a folytatás is, melynek gyorsabb eléréséhez ITT tudtok feliratkozni a Zeneszöveg.hu YouTube csatornájára.

 

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

 

A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.