zenesz_logo.pngA Harmónia Jazzműhely a Budapest Jazz Clubban 2016. szeptember 2-án évadnyitó csemegével, egy abszolút szupergruppal szolgál.

 

STEVE FISHWICK_700.jpg

 

 

A Harmónia Jazzműhely a Budapest Jazz Clubban 2016. szeptember 2-án évadnyitó csemegével, egy abszolút szupergruppal szolgál, melyben STEVE FISHWICK (UK) SZAKCSI LAKATOS BÉLA, MOLNÁR SÁNDOR, BARCZA HORVÁTH JÓZSEF és BALÁZS ELEMÉR játszik.

 

Az angol trombitás, STEVE FISHWICK három éve együtt lépett fel Londonban Szakcsi Lakatos Bélával, a szlovák színekben doboló Hodek Dáviddal, a lengyel szaxofonos Maciej Sikalával és a cseh bőgős, Robert Balzarral a Visegrad All Stars + 1 nevű alkalmi, de remekbeszabott formációban. Ő volt a +1 az együttesben, és hogy ő mekkora pluszt jelent, annak illusztrálására hadd idézzem korunk egyik legnagyobb trombitását, a klasszikus és jazz kategóriában egyaránt Grammy-díjas Wynton Marsalist, aki így nyilatkozott Fishwickről: “Nem jut eszembe egyetlen másik trombitás sem, aki úgy tud játszani, mint ő.”

 

 

szakcsi 350.jpg

 

 

 

Sértő lenne elmagyarázni, hogy ki a Kossuth-díjas és a Nemzet Művésze SZAKCSI LAKATOS BÉLA a jazz világában. Elég itt annyi, hogy amikor 2004-ben a 10-tagú, vegyes brit-magyar zenekar, az Improvokation tagjaként játszott a Cheltenham Jazz Fesztiválon, majd a legendás londoni Ronnie Scott klubban, akkor a The Times és a The Guardian tekintélyes kritikusai is elsősorban az ő zongorajátékára figyeltek fel. Gipsy Jazz formációjával egyenesen stílusújítónak tekinthető, ahogy a jazz ritmusát és lüktetését ötvözi a roma zenei hagyomány szabadságával.

 

A tenorszaxofonos MOLNÁR SÁNDOR gyönyörű fekete tónusú tenort, jazzes hangzású jazzt, sodró hard bop-ot játszik és nagyon tehetséges, amit tavaly meggyőzően és átütő sikerrel demonstrált a legendás londoni 606 Clubban.

 

Bőgőn BARCZA HORVÁTH JÓZSEF, kiváló bőgősöktől hemzsegő hazánknak is egyik legjobbja játszik. Könnyeden és melodikusan kezeli hangszerét, kíséretben és szólistaként egyaránt lenyűgöző.

 

Az együttest az ország sokak szerint legjobb dobosa, BALÁZS ELEMÉR egészíti ki. Balázs Elemér, kinek saját együttese szintén tekintélyes nemzetközi hírnévre tett szert, a magyar jazzvilág egyik legkeresettebb zenésze.

 

 

 

 

 

Időpont: 2016. szeptember 2. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

 

Belépőjegy: 2400 Ft 
Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 2000 Ft
Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes