zenesz_logo.pngA Zsidó Nyári Fesztivál keretében Illényi Katica és Közel-Kelet egyik legismertebb jazz zenekarának közös koncertje szeptember 7-én lesz Budapesten először a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában.

 

IllĂŠnyi Katica ĂŠs Swing De Gitanes_700.jpg

 

 

 

Illényi Katica - Magyarország Érdemes Művésze, Liszt- és Artisjus-díjas hegedűművész közös jazz koncertet ad az Izraelből érkező Swing De Gitanes együttessel Budapesten, a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában szeptember 7-én. Az együttes a legismertebb zenekarok egyike a Közel-Keleten a gypsy-jazz, Django Reinhardt műfajában. Számos nemzetközi koncertjük után most lépnek fel először Budapesten.

 

Illényi Katicával 2014-ben találkoztak először egy közös izraeli turnén. Felléptek együtt a nagyobb városokban, majd ezt követően Tel-Avivban három teltházas előadást adtak. 2015-ben Szegeden, a zsinagógában koncerteztek. Műsoruk épp olyan egyedülálló a világon, mint a formáció:  három izraeli muzsikus és egy magyar hegedűművész előadása, mely méltán kapott kiemelt figyelmet az izraeli kulturális életben mind a közönség mind a szakma részéről.

 

 

További információ:

Ismertető: Turné a Szentföldön http://katicaillenyi.com/turne-a-szentfoldon/

www.katicaillenyi.com

http://swingdegitans.com