zenesz_logo.pngA Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket ismerhetünk meg, sajátos, egyedi nézőpontból.

 [Noemo]

 

 

 

Zeneszöveg.hu beszélgetések címmel egy olyan sorozaton dolgoznak az oldal készítői, melyben dalszerzők és szövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból. A következő részekben a Cseh Tamás Programban résztvevő fiatal zenészekkel beszélgettek, a beszélgetések közül most négyet teszünk közzé.

 

TAKÁCS NOÉMI (NOÉMO)

BENYHE ROBI (MAGIDOM)

BALÁZS KONRÁD (TWENTEES)

PETŐ SZABOLCS (JUNKIE JACK FLASH)

 

 

 

 

noemo.jpg

 

 

Takács Noémi zenekara, a Noémo kellemes, könnyed popdalaival 2013 óta tevékenykedik a hazai zenei színtéren.

 

 

 

 

 magidom 650.jpg

 

 

 

A Magidom hat éves pályája során kiadott már két kislemezt valamint egy nagylemezzel is rendelkezik, s a Benyhe Robi frontember vezetésével működő formáció számos ismert zenekar előtt is megmutathatta már azt a fajta muzsikát, melyet szabadfogású gitárpopként aposztrofálnak.

 

 

 

 

twentees_650.jpg

 

 

 

A Twentees indie rockban utazó csapat, 2 nagylemezzel, számos fontos fellépéssel és a rádiókban rotációban játszott dallal (Boldogság Kht) maguk mögött, magabiztosan menetel előre a pályán 2012 óta.

 

 

 

 

 junkie_jack_flash.jpg

 

 

A pécsi Junkie Jack Flash rock&roll formációját már származásuk is sikerre predesztinálja, mindehhez járul még Pető Szabolcs, a stílushoz kiválóan illeszkedő rekedtes hangszíne és a csapat hiteles kiállása is. A frontembert az aktualitásokról kérdezték.

 

 

Az előadókkal a Zene Ünnepén, a Várkert Bazárban zajlottak a beszélgetések, melyekben szó esett mind eddigi tevékenységükről, mind pedig a Cseh Tamás Program nyújtotta lehetőségekről. Hamarosan érkezik a folytatás, tovább CSTP előadókkal és Sápi Zsófival, a Cseh Tamás Programiroda vezetőjével. A videók gyorsabb eléréséhez ITT tudtok feliratkozni a Zeneszöveg.hu YouTube csatornájára.

 

Mindezek mellett már elérhető a Geszti Péterrel készített anyag második és harmadik része is.

 

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

 

A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.