zenesz_logo.pngA SENSO MAGICO zenekar már tavaly meghívást kapott az Agárdi Popstrandra, így a SOUL zene már 2015-ben is megszólalt az egyetlen 40 éve fennálló hazai szabadtéri színpadon.

 SENSO MAGICO _pop 700.jpg

 

 

 

A közönségnek és a bandának is bejött a 2015-ös koncert, ezért a SENSO MAGICO idén is ott lesz a fellépők között – méghozzá egy olyan legendás vendéggel, mint Karácsony János, az LGT gitárosa – a Magna Cum Laude előtt lépnek színpadra.

 

A zenekart 2007 októberében Rota Francesco és Ujvári (Pipís) Péter alapította. A 2009-es év már húsz sikeres klub és fesztivál koncertet, valamint egyre növekvő népszerűséget hozott a zenekar számára.

 

2010 átalakításra késztette az együttest, tagcserékkel újult meg a SENSO és megtalálta azt a stílust, hangzást, ami a funk ritmusában, a SOUL zenére jellemző dallamvilággal és mondanivalóval teljesedik ki. A célkitűzés olyan saját magyar nyelvű dalok alkotása volt, melyek méltóak a műfaj megteremtőihez! 2011 márciusában jelent meg első nagylemezük „SENSOUL” címmel, amit 2012 decemberében követett a SENSO UNICO 2. album. Rá egy évre látott napvilágot a „SENSOMATICO” 3. stúdió kiadványuk.

 

Színpadi megjelenésük 4 évig a GAS Jeans által volt biztosított, 2015-ben a koncerteket a Magenta - Andrássy 57 - Showroom, jelenleg pedig a Rossetti Bizsu támogatja. A zenekar a budapesti zenei klubélet élet kedvelt formációja.

 

A Soul zene – mint minden mai táncolható könnyűzene alapja – érdekében tett erőfeszítéseik része Francesco Rota Soul History című rádióműsora, melyben egyedülálló módon a műfajnak a ’70-es években idehaza fellelhető hangzásait is kutatja elismert művészek vendégeskedésével. Az adások az alábbi linken meghallgathatók: https://www.mixcloud.com/Rota_Francesco/

 

 Popstrand flyer 2016.jpg

 

 

 

 

A SENSO MAGICO tagjai:

Rota Francesco: ének, gitár, zene, szöveg

Tusor Péter (Petrino): basszusgitár, zene

Szalóczy Miklós (Nicolino): dobok

Harmati Máté (Mattía): billentyűk, vokál

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/149915918737777/
Web: http://sensomagico.hu/