zenesz_logo.pngAugusztus 5-7. között került megrendezésre a Mátraalja Fesztivál. A Forgách-kastély kertje egy hétvégére fesztiválhelyszínné változott, a helyiek végre megmutathatták, hogyan bulizik három napon át egy igazi nógrádi.

 

Ganxsta Zolee ĂŠs a Kartel_700.jpg

 

 

Ganxsta Zolee és a Kartel

 

 

 

A Mátraalja Fesztiválon a legnagyobb hangulatot kétségkívül Ganxsta Zolee és a Kartel, Curtis és Kollányi Zsuzsi, az Ocho Macho és a fesztivált záró Hooligans keltette.

 

Tóth Péter, a fesztivál főszervezője szerint, az új helyszín beváltotta a hozzá fűzött reményt: „A kastélykert idén tökéletes választás volt, sokat tud dobni egy fesztivál hangulatán az igényes, festői környezet. Az esemény jövőre is egész biztosan marad Szécsényben, azt azonban elárulom, hogy a név változni fog. Célunk, hogy a fesztivál híre átíveljen az országhatáron is, ezt a fajta nyitást jelzi majd az új név is: A Felvidék Kapuja Fesztivál.”

 

 

Ocho Macho_700.jpg

 

Ocho Macho

 

 

 

Amíg hétvégén Rióban a dobogó legfelső fokára úszásban és párbajtőrözésben álltak fel versenyzőink, addig a fesztivál saját aranyérmesei a laskát készítő palóc asszonyok voltak, akik gondoskodtak a fesztiválozók energiapótlásáról egy-egy áttáncolt koncert után. A palócföldi rendezvény folytatja tehát a megkezdett utat, a szervezők pedig bíznak benne, hogy egy év múlva sikerül még több embert megszólítani a fesztivállal határon innen és határon túl egyaránt.

 

 

http://matraaljafesztival.hu/