zenesz_logo.pngEgy estés mini fesztivál, Kelet- és Nyugat-Európa zenei találkozása egy színpadon, egy műsorban.

 

kep_fekvo_700.jpg

 

 

Tcha Limberger nemzetközileg elismert hegedűs, énekes és gitáros vendégszereplésével tér vissza Budapestre a Musique de l’Europe Festival Tour. A „Traditional European Music Clash” című estjük Kelet- és Nyugat-Európa zenei találkozása egy színpadon, egy műsorban. Utazás a manouche, a flamenco, a balkáni, a magyar, a román, nép- és cigányzenén keresztül.

 

A különböző stílusok együttműködésében felfedezhetik egymástól távoli tradíciók közös pontjait, egyéni értékeit az autentikus gyökerekből táplálkozva.

 

Tcha Limberger a 2015-ös Budapesti Womex fesztivál kiemelt meghívott vendége volt. Az egyik legelismertebb belga cigányzenész, gitáros, hegedűművész és énekes. Tcha-t a legelismertebb világzenei sajtóban úgy jellemzik, hogy „maga a zene”. A sokoldalú zenészhez valamennyi cigány- és népzenei stílus közel áll, amiket műfajok legnagyobb mestereitől tanult, így a tradicionális manouche swing, vagy a jazz mellett a magyar nép- és cigányzene is repertoárja részét képezik.

 

 

Fellépők

 

Tcha Limberger (B) & Canarro,

Csángálló & Bahorka & Taraf de Akácfa (SWE, HU, USA, FR)

La Kati Cuadro Flamenco,

Kovács Zoltán trió

 

 

Jegyek kaphatók a MOM Kulturális Központ jegypénztárában (Budapest, XII.Csörsz u.18.) és online a http://momkult.jegy.hu/program/musique-de-leurope-festival-71067/340988, valamint a jegy.hu oldalán.

 

https://www.facebook.com/musiquedeleuropefestival/