zenesz_logo.png



Az ősszel megjelenő blues ihletésű új Rolling Stones albumon Eric Clapton játéka is hallható lesz.

 

stones 700.jpg

 

 

A Rolling Stones egy stúdió blues albumon dolgozik, és biztosan tudni lehet, hogy vendégzenészként Eric Clapton is játszik a lemezen.

 

Clapton beugrott egy pár számra” – nyilatkozta Keith Richards a BBC 6 Music csatornának, hozzátéve, hogy olyan volt a hangulat „mint a régi szép időkben, Richmondban.” Nem, Richards nem a virginiai Richmondra gondolt, hanem az angliai Surrey megyében lévő Richmondra, ahol a Crawdaddy Clubban a Stones és Clapton régi bandája, a Yarbirds játszott valamikor, a korai hatvanas évektől kezdve egészen a hatvanas évek közepéig.

 

A Stones részéről megerősítették, hogy elkezdtek dolgozni egy új albumon, a karrierjüket bemutató Exhibitionism kiállítás megnyitásával egyidejűleg, amely áprilistól szeptemberig a londoni Saatchi Galleryben látható. A felvételek tartalmaznak új anyagokat és több blues feldolgozást is, olyan fekete előadóktól, mint Howlin' Wolf és Little Walter. Keith azt is elmondta, hogy az albumon több „Chicago blues" is lesz, és valamikor az ősz folyamán fog megjelenni.

 

Addig is kedvicsinálónak nézzétek meg az alábbi két videót. Az első videón Clapton és a Stones a Little Red Roostert játssza valamikor 1989-ben a Steel Wheels turné alatt. Clapton remek szólója 1:56-nál kezdődik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clapton és a Stones Muddy Waters Champagne and Reefer koncertjén 2012-ben Londonban. Clapton szólója 2:25-nél indul.

 

 

 

 

 

https://www.stonesexhibitionism.com/