zenesz_logo.pngMinden zene és sörkedvelőnek van egy jó hírünk, hiszen a Sör Világnapja alkalmából Pély Barna meglepetéssel készült: megírta a sör új slágerét. A kifejezetten az ünnepre született dal a sörözéshez kapcsolódó hangulatról, érzésekről szól.

 SĂśr megzenĂŠsĂ­tve_illusztrĂĄciĂł_2_700.jpg

 

 

 

Idén először nem csak sörrel, de egy igazi rock slágerrel is ünnepelhetjük a Sör Világnapját. Egy véletlen találkozás, egy spontán sörözés inspirálta Pély Barna új dalát, amely a nyár hűsítő italáról szól. A zenész és Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója az idei Budavári Sörfesztiválon ismerkedtek meg. Hamar kiderült, egyetértenek abban, hogy a sör egy sokszínű ital, egy életérzés, amely összehoz embereket. Az akkor elindult közös munka gyümölcseként pár nap alatt született az a dal, amelynek részleteit először az augusztus első pénteki napján ünnepelt Sör Világnapon hallhatja a nagyközönség.

 

“Nem áll távol tőlem a sör világa. Egyáltalán nem vetem meg a jó sört, persze mértékkel fogyasztom. Számomra a sör egy nagyon inspiráló téma. Sok pozitív gondolat, érzés kapcsolódik hozzá és jut eszembe róla, éppen emiatt született meg ez a dal is ilyen gyorsan. Imádom játszani, alig várom, hogy mindenki hallja. Remélem, szeretni fogják – épp úgy, ahogy a sört” – nyilatkozta Pély Barna.

 

A témán és dalszövegen kívül még számos hasonlóságot fedezhetünk fel a zene és a sör között. Mindkettő összetett; több különböző hangszer szólal meg a kedvenc számunkban, ahogy a sörnek is más-más ízjegyeit lehet kiérezni kóstoláskor. Vannak keserűek és édesek, mélyebb dalok és testesebb sörök – ahogy persze könnyedebbek, gyengébbek is. Egyes sörtípusok - például a lágerek- férfiasabbak, keményebbek, csakúgy, mint a rekedtes blues dalok.

 

A dal heteken belül megjelenik angol és magyar nyelven. A világnap alkalmából pedig a Sör mi több rövid bepillantást enged a stúdiómunkálatokba, így egy részletet már most hallhatunk a hamarosan debütáló, „Az aranyhídon át” című slágerből.

 

 

 

 

 

 

 További információk: Sör mi több blog, Facebook.com/sormitobb