zenesz_logo.pngA hazai jazz kiválóságai négy napon keresztül, 2-2 koncerttel ejtik ámulatba a közönséget – július 13-16. között Balatonbogláron.

 berki-tamas-700.jpg

 

Berki Tamás 

 

 

A 17. életévét betöltő “Jazz és a Bor Fesztiválja” egyedi színfolt a Balaton déli partján. A rendezvénysorozat az idén 70 éves Berki Tamás énekest, és a 33 éves trombitást, Barabás Lőrincet is színpadán köszönti. Balatonboglár városa – csak a rend kedvéért – 805 éves és 25 éve város!

 

 

ko 350.jpg

 

A hazai jazz kiválóságai négy napon keresztül, 2-2 koncerttel ejtik ámulatba a közönséget – július 13-16. között Balatonbogláron olyan művészek játékát hallgathatjuk, mint Babos Gyula, Winand Gábor, Fekete Kovács Kornél, Dés András, Borbély Mihály, Lukács Miklós vagy Kozma Orsi. Berki Tamás ez alkalommal a Sárik Péter Trióval ad koncertet. A fiatal generáció képviseletében a Barabás Lőrinc Quartet, a Hoff Marcell által vezetett Hoffbeat, és a D.A.S Trió lép fel.

 

A szervezők azzal a céllal vágtak bele 17 évvel ezelőtt a rendezvénysorozat megvalósításába, hogy nyáron, fesztivál keretek közepette csempésszék a nyaraló vendégek életébe ezt az igényes műfajt.

 

Berki Tamás meghatódva mesél az elmúlt 17 évről: “Valahogy úgy alakult, hogy a kezdetektől részt vettem a szervező Helyiérték Egyesület munkájában. Többször koncerteztem a Jazz és a Bor Fesztiválján és alkalmanként a Légrádi Antal Tehetségkutató Rockfesztiválon is zsűritag vagyok. Úgy mondanám, hogy hazajárok Balatonboglárra. Isteniek a borok, a hangulat remek, és az önkéntesekből álló stáb szívvel-lélekkel munkálkodik azon, hogy mind a fellépők, mind a közönség emlékezetes pillanatokat vigyen haza. Nem hagyhatom ki a sorból a város és a jazzélet legendás alakját, Tücsit, akit mindenki csak Anyának szólít.”

 

A négy nap alatt minden este 20 órától kezdődnek a programok. A mediterrán hangulatú művelődési ház udvarán esténként két jazz koncert és 4-6 borász várja a látogatókat.  A házban Kiss Attila András jazz-portéi emelik a rendezvény színvonalát, a családbarát fesztivál udvarán pedig játszósarok várja a gyerekeket. 2010-ben a Magyar Fesztiválszövetség minősített fesztivál címmel jutalmazta a rendezvénysorozatot.

 

 

blq_700.jpg

 

Barabás Lőrinc Quartet

 

Helyszín: Balatonboglár, Árpád u. 17., Művelődési ház
Kapunyitás minden nap 19.00. órakor.

Részletes műsor és jegyárak:

http://www.jazzesaborfesztivalja.eu/index.php/koncertek