zenesz_logo.png



A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket ismerhetünk meg, sajátos, egyedi nézőpontból.

 

szekeres 700.jpg

 


Zeneszöveg.hu beszélgetések címmel egy olyan sorozaton dolgoznak az oldal készítői, melyben dalszerzők és szövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból. A következő művész, akit igyekeznek szokatlan és egyedi szemszögből is megmutatni: SZEKERES ANDRÁS

 

Milyen hangszert fogott a kezébe először a Junkies frontembere? Milyen nyelven beszél? Melyik magyar szerző dalszövegeit kedveli leginkább és miért? Mikor és miért voltak mélypontok a Junkies életében? Kiről szól az általa is jegyzett Királylány, a Hooligans egyik legkedveltebb dala? Mi köze a Junkies dalszerzésének John Lennon-hoz és Paul McCartney-hoz? Miért gondolta azt András, hogy ez év elejétől ő menedzseli a Junkies-t és mit gondol a zeneiparnak erről a szeletéről?

 

Szekeres András, akit mindenki a Junkies zenekar már a kezdetek óta polgárpukkasztó szövegeiről és lázadó stílusáról beazonosítható frontembereként ismer, ezúttal egy egészen más arcát mutatja meg nekünk, amely mögé betekinteni egy nagyon izgalmas tapasztalás mindenki számára.

 

 

 

 

Hamarosan érkezik a folytatás is, melynek gyorsabb eléréséhez ITT tudtok feliratkozni a csatornánkra.

 

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

 

A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.