zenesz_logo.pngA debreceni Ghost Toast készülő lemezéről a Gordius című új dalra forgatott klipet.

 

 

 

 

A Ghost Toastról

 

A Ghost Toast 2008-ban alakult Debrecenben azzal a céllal, hogy teljesen szabadon, stílusra vonatkozó tervek nélkül sűrítsék dalokba szerteágazó ötleteiket, elsősorban a maguk szórakoztatására. A végeredmény ennél fogva nehezen kategorizálható instrumentális zene lett, melyben progresszív rockos, illetve metálos, pszichedelikus elemek is vannak, de a film- és elektronikus zene hatása is érezhető rajta.

 

Eddig két lemezük készült, melyek szerzői kiadásban jelentek meg: 2011-ben Toast In the Shell, 2013-ban pedig There Is No En... címmel. Mindkettő letölthető a www.ghosttoast.hu-ról, illetve a zenekar Soundcloud oldaláról (soundcloud.com/ghosttoastband), az utóbbi pedig a ghosttoastband.bandcamp.com-ról is.

 

 

 

gt_.350.jpg

 

 

 

A dalról és a klipről

 

A banda jelenleg a harmadik lemezén dolgozik, amelynek még nincs címe, de két dal már elkészült róla a szolnoki Denevér Stúdióban Töfi és Boros Béla kezei alatt. A keverést és masterelést a zenekar még a 2014-es Éter Tehetségkutató Fesztiválon nyerte, de nem kapkodták el a dolgot, náluk a dalírás és a felvétel is hosszú folyamat.

 

A fiúk a már felvett két dalból a Gordiusra készítettek klipet Palchuber Gáborral, aki gyakorlatilag egy személyben a debreceni Studio-iNside, és ő készítette a Ghost Toast első klipjét, a Legacy-t is.

 

A klipforgatás helyszíne a Debreceni Ifjúsági Ház koncertterme volt. Itt projektorokkal vetítettek be két falat, és az előtt készült a felvétel, hogy valamilyen formában kiderüljön az is, hogy milyen a Ghost Toast színpadképe koncerteken.

 

A dal egyébként a zenei komplexitása miatt kapta a Gordius címet, de a háttéranyag készítése közben ismerték fel, hogy nagyon illik hozzá az ember bonyolultsága, mint téma, így a vetített anyagnak is ez lett a koncepciója.

 

 

 

Website: https://www.ghosttoast.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ghosttoastband

Bandcamp: https://ghosttoastband.bandcamp.com

Soundcloud: https://soundcloud.com/ghosttoastband

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCDLXjxzvhQdpYlECCTF2hEA