zenesz_logo.png



A Budavári Művelődési Ház fennállásának 50. évfordulóját június 16-18-ig nagyszabású programsorozattal ünnepli.

 metropostersarga_700.jpg

 

 

Június 16-án az egykori Andrássy-palotában működő intézmény jelenlegi programkínálatába nyerhetnek betekintést: gyermek- és családi programok, ifjúsági- és felnőtt programok várják az érdeklődőket. A művelődési ház történetét felölelő kamarakiállítást, illetve a programsorozatot június 17-én 17 órakor az I. kerület polgármestere, Dr. Nagy Gábor Tamás nyitja meg. Ezt követően a ’70-es években indult Rakparti Esték című művészeti előadássorozat újraélesztésének első állomásaként Varró Dániel zenével kísért felolvasóestje, majd az intézmény falai között felnőtt legendás együttes, a Tolcsvay Trió koncertje teremt nosztalgikus hangulatot.

 

Szombat délelőtt a Pala utcában felállított szabadtéri színpadon a gyerekeké lesz a főszerep: az évtizedekkel korábban a művelődési házban szárnyait bontogató Levente Péter előadását követően Palya Bea gyerekkoncertje zárja a délelőtti programot, miközben játékos- és kézműves foglalkozással a történelmi játszóház várja majd a tanulni vágyókat.

 

Az intézmény a ’70-es években kibontakozó táncház mozgalom egyik fő helyszíne, az 1994 nyarán megrendezett I. Tabáni Nemzetközi Népzenei Fesztivál főszervezője volt. A zárónap délutánján a XIII. Tabáni Népzenei Fesztivál keretében ez a népzenei vonal is visszaköszön a programkínálatban: a délszláv-makedón, illetve a moldvai csángó népzenei koncertsorozat tetőpontjaként a Liszt-díjas Szalonna és Bandája húzza a táncházhoz a talpalávalót. Az estét és a rendezvénysorozatot méltóképpen zárja a Lunchbox együttes és az intézményhez a Budai Gitáriskola igazgatóján, gitártanárán keresztül kötődő Mary Popkids.

 

A rendezvény ingyenes!

 

Helyszín: 1011 Budapest, Bem rakpart 6. és 1011 Budapest, Pala utca 1.

További információ: www.bem6.hu