zenesz_logo.png



Izgalmas eseménynek ígérkezik a Barabás Lőrinc Quartet következő koncertje június 3-án az A38 Tetőteraszon, a zenekar vendége Koszi Janka lesz!

 

blq_700.jpg

 

 

 

A Barabás Lőrinc Quartet popos jazz világa izgalmas instrumentális zene elektronikus fűszerezéssel. Groove-os ritmusok, lüktető basszusfutamok, a szintetizátor és a trombita megannyi hangszíne a 70-es évek improvizatív jazzrock stílusjegyeivel átitatott sajátos zenét kínál a hallgatónak. Barabás Lőrinc trombitás-zeneszerző kétségkívül generációjának kiemelkedő zenésze, aki azon kevés dzsesszista közé tartozik, aki különböző formációival, mindenekelőtt a Barabás Lőrinc Eklektrickel a jazz világán kívül is jelentős népszerűséget szerzett. Sosem volt „ortodox” jazzmuzsikus, mindig is előszeretettel kalandozott a poposabb, groove-os hangzások felé, és próbálta ki magát a legkülönbözőbb formációkban.

 

Barabás Lőrinc az Eklektric 2005-ös megalapítása óta többek között olyan zenészek mellett játszott, mint Bonobo, Erik Truffaz, Nicola Conte és Valerie June. Tavalyelőtt szólóprodukciót hozott létre, a Sastra című lemezt az A38 Hajó adta ki. Idén a Barabás Quartet megalapításával erőteljes irányváltásra szánta el magát. A kvartett némiképp visszatérés az Eklektrichez, ugyanakkor továbblépés is: erős urban hatások, funk és elektronika vegyül a hatvanas-hetvenes évek klasszikus fúziós hangzásával. Igazi, vérbő, sodró, dinamikus jazz, annak minden gazdagságával.

 

 

 

 

 

Koszi Jankát a Random Tripből már ismerheti a közönség, nemrégiben pedig szóló karrierbe kezdett, és My Own Home címmel önálló videoklippel jelentkezett.

 

Koszi Janka - ének

Barabás Lőrinc - trombita

Cséry Zoltán - billentyűk

Herr Attila - basszusgitár

Nagy Zsolt - dob

 

Helyszín: A38 Tetőterasz
Időpont: 2016. június 3., 20 óra

 

Barabás Lőrinc hivatalos weboldala: https://www.barabaslorinc.com/

Koszi Janka Facebook: https://www.facebook.com/janka.koszi