zenesz_logo.pngIllényi Katica thereminen előadott „Once upon a Time in The West” („Volt egyszer egy Vadnyugat”) című felvétele kapta a Los Angeles-i székhelyű The Akademia Music Award szavazásán „A legjobb feldolgozásnak” járó elismerést.

 

 

KATICA ILLÉNYI 650x.jpg

 

 

 

A hegedű és theremin művész tehetségét már számos díjjal elismerték hazánkban. A Liszt- és Artisjus díjas hegedű- és theremin előadó, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tagja ezúttal nemzetközi elismerésben részesült. Ennio Morricone világhírű filmzenéje, a „Volt egyszer egy vadnyugat” theremin feldolgozása nyerte a The Akademia Music Award legjobb feldolgozásnak címét 2016 áprilisában. A theremin talán az egyik létező legkülönlegesebb hangszer, érintés nélkül, a levegőben tett mozdulatokkal lehet megszólaltatni, és hangja kísértetiesen hasonlít az emberi énekhangra. Nem csoda, hogy Illényi Katica theremin átirata meggyőzte a zenei szakemberekből álló zsűri tagjait.

 

„Az elismerés mellett a legnagyobb öröm számomra az, hogy Morricone menedzsmentje is gratulált már a feldolgozáshoz.” – fűzi hozzá Illényi Katica. A „Volt egyszer egy Vadnyugat” theremin felvételét a Művészetek Palotájában rögzítették, a Győri Filharmonikus Zenekar kíséretével és Silló István karmesterrel.

 

 

 

 


További információk:

www.theakademia.com/april2016_bestsong_cover3.html

www.katicailleny.com