zenesz_logo.pngZeneszöveg.hu beszélgetések címmel egy olyan sorozaton dolgoznak az oldal készítői, melyben dalszerzők és szövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból.

 

A következő alanyunk Jung Norbi, akivel két részletben közöljük majd anyagunkat. Rendhagyó módon ezúttal a beszélgetés első és második részét egyszerre közöljük, a folytatás pedig hamarosan következik.

 

 

 

 

2. rész: https://www.youtube.com/watch?v=-6X6nDKyvow

 

A Zeneszöveg.hu hivatalos Youtube csatornájára feliratkozhattok az alábbi linkre kattintva: https://www.youtube.com/channel/UC2J0zUwDRqWAnMoIRSuXGkQ

 

Jung Norbert - gitáros, dalszerző, hangmérnök, gitártanár, gitárerősítő-fejlesztő

 

Gitáros pályafutásának első nagy állomása a Pokolgép heavy metal zenekar, amit számos ismert (Sing Sing, Emberek) és underground együttes követett. Zenei és szinkronstúdióban dolgozott vezető hangmérnökként. Jelenleg alternatív country együttesét, a Twin City-t vezeti, a Madách Színházban, a tatabányai Jászai Mari Színházban és az EGO Project power metal együttesben gitározik, továbbá hangmérnök, gitártanár, és egyedi gitárerősítőket épít.

 

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.


A Zeneszöveg.hu megköszönve mindenkinek az eddigi közös munkát, most megmutatja, kik rejlenek a versszakok, rímek és gondolatok mögött. A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg, helyszínként pedig a budapesti Muzikum Klub & Bisztró szolgál. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.