zenesz_logo.png



Zeneszöveg.hu beszélgetések címmel egy olyan sorozaton dolgoznak az oldal készítői, melyben dalszerzők és szövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból.

 

A következő művész, akit szokatlan és egyedi szemszögből is bemutatnak: Palya Bea. A beszélgetés azon riportok egyike, melyek egy hosszú hónapok óta tartó csendet törnek meg.

 

 

 

 

 

 

A friss lemez, a Tovább nő és a március 18-i lemezbemutató koncert kapcsán beszélgettek vele a dalszerzés folyamatairól, intim témák megírásáról. Többek között a Flört című szerzeményben őszintén kifejezésre jutó, a kapcsolatban élők számára olykor más iránt is feltámadó vágyról is.

 

Izgalmas és szórakoztató, nevetéssel teli anyag készült, s mivel Bea nagyon nyitott volt, komoly betekintést nyerhetünk a belső világába is. Énekelt az egyik új dalából, mesélt a zenekarban használatos becenevekről, s arról, hogy két kiemelkedő mozzanata is lesz az idei évének: egy különleges koncert, ahol egy világhírű világzenei énekesnő, Mayra Andrade lesz a vendége és egy francia film, Django Reinhardtról, amelyben ő alakítja majd a világhírű jazz muzsikus feleségét.

 

 

 

03_650.jpg

 

 

 

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

 

A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket. A beszélgetés a Jarvi Music-ban készült.

 

Palya Bea hivatalos weboldala: https://www.palyabea.hu/