zenesz_logo.pngA Metallica 2003-as koncertlemezének újra kiadásával emlékezik a párizsi Bataclan klub ellen tavaly elkövetett merényletre. A lemezből származó összes bevételt a Give For France alapítványnak ajánlották fel.

 

metallica_600.jpg

 

 

A Metallica a párizsi Bataclan klub ellen tavaly elkövetett merényletre a 2003-ban, az ezen a helyszínen felvett koncertlemeze újrakiadásával emlékezik. A megjelenés időpontja pedig április 16. – az idei Record Store Day, a Független Lemezboltok Napja.

 

Ez az esemény 2007 óta minden év áprilisában kerül megrendezésre, és a független lemezboltokat hivatott ünnepelni. Ez a nap összehozza a rajongókat és a zenészeket és ezernyi független lemezboltot világszerte. Számos lemez kifejezetten erre napra készül el, és csak azokban a lemezboltokban kaphatók, amelyek résztvevői a Record Store Day-nek. Minden évben kinevezik az esemény hivatalos nagykövetét, 2016-ban a Metallica-é ez a cím.

 

A Liberte, Egalite, Fraternite, Metallica! (Szabadság, Egyenlőség, Testvériség, Metallica!) című albumot a párizsi Bataclan klubban, 12 évvel az Eagles Of Death Metal koncert alatt elkövetett, 89 emberéletet követelő terrortámadás előtt vették fel. A lemezből származó összes bevétel a Give For France alapítvány számlájára kerül.

 

A Metallica 2015-ben a No Life ’til Leather demó kazettájuk másolatait ajánlották fel a  Record Store Day alkalmából, a kazetta végül az esemény legkelendőbb kiadványa lett.

 

Lars Ulrich dobos, így nyilatkozott: „A független lemezboltok hozzátartoznak a Metallica lényegéhez. Alapvető szerepet játszottak mindannyiunk ízlésének formálásában, és abban, hogy olyan fanatikus zenerajongókká váltunk, amilyenek most vagyunk. Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Record Store Day hivatalos nagykövetei lehetünk, és izgatottan várunk minden eseményt és történést, ami ezzel a nappal kapcsolatos.”

 

A zenekarhoz kapcsolódó hír: Robert Trujillo basszusgitáros megerősítette, hogy funk-metal zenekarával, a Mass Mental-lal egyszeri koncertet adnak a londoni Electric Ballroom-ban március 13-án.

 

 

 

 

 

https://metallica.com/

Record Store Day weboldala