zenesz_logo.pngA banda a rockban eltöltött fél évszázadát a Return To Forever című 19. stúdióalbumával és egy jubileumi világkörüli turnéval ünnepli, amely május 1-én indult Kínában, és 2016 tavaszán ér majd véget.

scor 700.jpg

 

 

A jubileumi koncertkörút hazánkat is érinti, a Scorpions február 29-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában!


Már 50 év telt el azóta, hogy a fiatal Klaus Meine, Rudolf Schenker és Matthias Jabs Hannover utcáit rótta, amely éppen csak ébredezett a háború utáni bénultságból, és egy taligán cipelték magukkal hangszereiket és erősítőiket. Ezalatt az 50 év alatt Németország és a kontinentális Európa  legsikeresebb rock bandájává váltak, élő bizonyítékként, hogy nem csupán a Volkswagen, a Mercedes vagy a BMW állja a nemzetközi versenyt, hanem a német rockzene is. Számtalan banda, köztük a The Smashing Pumpkins, a Green Day, a Korn, a System Of A Down vagy a Queensryche dolgozott fel Scorpions dalt az elmúlt években. Csak a Rock You Like A Hurricane több mint 150 különböző feldolgozásban került rögzítésre.

 

A Scorpions karrierjét csupán számokban leírni, szinte lehetetlen. Azonban egy adatot mindenképpen ki kell emelni: a több mint 100 millió eladott albumot világszerte - ez tette a zenekart a kontinens legsikeresebb rock bandájává. A számtalan arany és platinalemez a Scorpions történetének csak az egyik oldala. Nincs még egy olyan rockzenekar, amelyik ennyi évvel a háta mögött még mindig annyi fellépést vállalna, mint a hannoveri társaság. Több ezer koncertet játszottak már a világ szinte minden pontjára eljutva: Rio de Janeiro, Tokió, Moszkva, Washington, Dubai, Párizs és Berlin egyformán szerepel a koncertnaptárukban.

 

 

ReturnToForever_crop.jpg

 

 

1988-ban ők voltak az első nyugati rock banda, akik 5 teltházas koncertet adtak zsinórban az akkor még szovjet Leningrádban. De úttőrők voltak Kínában és Délkelet-Ázsiában is, rengeteg helyen léptek fel elsőként a nyugati zenekarok közül. Számtalan csodálatos pillanatban volt részük, ezeknek egy részét hallhatjuk koncertalbumokon, láthatjuk videókban vagy koncertfilmekben. És ezek azok a pillanatok, amelyek bebetonozták a Scorpions hírnevét a világ egyik legjobb élő bandájaként.

 

Rudolf Schenker az évforduló kapcsán megjegyezte: “50 év hosszú idő. Bennünket leszámítva csak a Rolling Stones, a Beach Boys és a Who játszott ennyi időt együtt. Mi a fél évszázados Scorpionst az új turnéval ünnepeljük.”

 

 

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna, Budapest, 1143 Stefánia út 2.

Jegyek: Worldticketshop, Viagogo (korlátozott számban)
Web: http://www.the-scorpions.com
Szervező: http://www.livenation.hu