zenesz_logo.png



Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar gálaestje február 20-án a székesfehérvári Vörösmarty Színházban kerül megrendezésre.

GalĂŠria 650.jpg

 

 

Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar február 20-i gálaestjét óriási érdeklődés előzi meg. Az ének, hegedű, theremin, tánc páratlan összjátéka akkora közönséget vonz, hogy az első előadásra már elkeltek a jegyek, így aznap 15 órától is lesz a koncert.

 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Gálaestjének szólistája Illényi Katica, Artisjus-és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze lesz, aki hegedűjátékán kívül énekkel, tánccal, thereminnel bűvöli el közönségét.

 

A művésznő a napokban hazaérkezett Svájcból, a Lausanne-i Theremin Akadémiáról, ahol egy 17 tagú theremin zenekar szólistájaként adott koncertet. Jelenleg készül a gálaestre, amelyen a magyar szerzők művei mellett – melyeknek bemutatása Illényi Katica küldetésének számít – elhangzik az első jazz opera, Gershwin: Porgy és Bess című művének hegedű átirata, valamint Piazzola tangói és Edith Piaf vallomásai a szerelemről. Thereminen előadásra kerül néhány olyan darab, amely örökérvényűen gazdagította a XX. század zenei kultúráját.

 

 

 

IllĂŠnyi Katica_650.jpg

 

Illényi Katica egy ritka hangszeren, a thereminen játszik

 

 

 

A Vörösmarty Színházban Silló István vezényli a nagyszerű Alba Regia Szimfonikus Zenekart. Silló István a Budapesti Operettszínház, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának karmestereként együtt dolgozott Lamberto Gardellivel, Eric Ericcsonnal, Ligeti Andrással és Kobayashi Ken-Ichiroval, és Illényi Katica koncertjeinek állandó karmestere.

 

Illényi Katica Gálaestje

2016. február 20. 15:00 óra és 19:00 óra

Vörösmarty Színház (Cím: Székesfehérvár, Fő utca 8.)

http://katicaillenyi.com/