zenesz_logo.pngÜnnepi koncert a zenekar fennállásának 20 éves jubileuma alkalmából. Ezen a koncerten kerül bemutatásra a Djabe új stúdió albuma is, mely a 20 Dimensions címet kapta.

 Djabe_2010_600.jpg

 

 

 

A Djabe, mint a jazz/world fusion első számú magyarországi képviselője számos hazai és nemzetközi díj és elismerés birtokosa. Eddig 42 országban öregbítették a saját és a magyar zene hírnevét, kirobbanó sikerrel. A zenekar alapítója Égerházi Attila gitáros, valamint Barabás Tamás basszusgitáros és zenei vezető következetes úton járnak. A Djabe zenéje folyamatosan változik és fejlődik, de mindig magában hordozza a csak rá jellemző stílusjegyeket. Ezt az eredeti és sikeres zenei világot állandó zenésztársaik teszik teljessé. Banai Szilárd nemzetközi szinten is jól jegyzett dobos, Kovács Zoltán zseniális zongorista nemrégiben, mint szimfonikus hangszerelő is bemutatkozott a legutóbbi, Forward című albumon. Kovács Ferenc trombitás, hegedűs játéka fogalom a magyar zenei életben, de Djabéval dolgozó, valamint más külföldi sztárzenészek is felsőfokon nyilatkoznak róla. Barabás Tamást kompozíciói mellett világszínvonalú virtuóz basszusgitár játéka és hangmérnöki teljesítménye teszi igazán egyedivé.

 

 

 

Barabas_Tamas_2_600.jpg

 

Barabás Tamás

 

 

 

 

A Djabe fennállása alatt sok ismert külföldi zenésszel dolgozott már együtt Azerbajdzsántól Anglián át az Egyesült Államokig. Steve Hackett (Genesis), Ben Castle (The Brand New Heavies, Sting, George Michael), John Nugent (Ella Fitzgerald, Tony Bennett), Gulli Briem (Mezzoforte), Oleg Butam (Eric Marienthal) és Malik Mansurov csak néhány név a közreműködők közül.

 

A MOMkultban megrendezésre kerülő koncert első részében a zenekar az eddig eltelt 20 év terméséből válogat. A 20 évvel ezelőtt megjelent első, szimplán a zenekar nevét viselő album anyagától egészen a 2014-es Forward-ig szemezgetnek a számukra legkedvesebb kompozíciókból. A második részben a legújabb – a koncert napján megjelenő – 20 Dimenzió című albumukat mutatják be.

 

 

 

 

Egerhazi_Attila_600.jpg

 

Égerházi Attila

 

 

A koncerten közreműködik jó néhány zenész barát is, akik az elmúlt években együtt dolgoztak, vagy jelenleg is dolgoznak a zenekarral. A Djabe klasszikus ötösfogatán kívül láthatjuk és hallhatjuk Gulli Briemet dobon és ütőhangszereken, Muck Ferencet szaxofonon, Koós-Hutás Áront trombitán, Mótyán Tibort tablán, Karvaly Tibort hegedűn és furulyán valamint Sipos Andrást videó- és hangfelvételről.

 

A 20 éves ünnepi koncertsorozat tavaly vette kezdetét a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, ahol a Miskolci Szimfonikus Zenekarral és Malik Mansurovval együtt mutatták be a Forward albumot. A MOMkultban teljesen más műsorral szerepel a zenekar, mindössze egy-két kompozíció erejéig fedi egymást a két program. A koncertre jelenik meg Göbölyös N. László a Djabe első 20 évét bemutató kötete is.

 

Jegyek kaphatóak a MOMkult jegypénztárában, az Interticket hálózatában, a mom.jegy.hu weboldalon és a Gramy-H Kft. irodájában (1092 Budapest, Ráday u. 40.).

 

Minden jegy 1000 forint összegű kedvezmény igénybevételére ad lehetőséget a helyszínen árusított Djabe CD, LP, DVD és Blu-ray kiadványok vásárlása esetén. Egy kiadvány vásárlásához csak egy jegy használható fel.

 

Helyszín: MOM Kulturális Központ Színházterme

Időpont: 2016. április 1., este 8 óra

Cím: Budapest, 1124 Csörsz utca 18.

 

 

 

 

További információ:

Djabe hivatalos honlap

Djabe Facebook honlap