zenesz_logo.pngA Harmónia Jazzműhely rendezésében, a Budapest Jazz Clubban 2016. január 29-én, pénteken, 20.00 órai kezdettel a Szőke Nikoletta Quartet koncertezik.

 

szoke_niki1.JPG

 


A 2005-ös Montreux Nemzetközi Jazz Fesztiválon a 30 év alatti énekesek világvetélkedőjén első díjat kapott a magyar énekesnő Szőke Nikoletta, aki a közönségdíjat is elnyerte. Niki egyike azon ritka művésznőknek, akit nem csak a közönség, de a szakma is ajnároz. Kétségkívül ő a legnagyobb új énekes tehetség ebben az országban. New Yorkban, Berlinben, Londonban és Koppenhágában is koncertezett hatalmas sikerrel, az utóbbi esetben a dán TV is leadta a koncertet, de még nagyobb diadalt aratott Japánban, ahol már az ötödik albuma kel el többezres példányszámban.  Budapesten Bobby McFerrinnel duettezett.

 

 

 

 

hqdefault_450x253.jpg

 


A dobos kivételével ugyanazokkal a zenészekkel lép fel nálunk is, mint akikkel meghódította Japánt. A zongorista Szakcsi Lakatos Róbert 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat – egyebek között a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, valamint a szóló-zongora vetélkedőben az első helyet a 2000-es Montreux-i Jazz Fesztiválon. 2005-ben, az avignoni jazz fesztiválon a Bolla Quartet tagjaként nyerte el a legjobb szólistának kijáró elsőséget. Az ő szóló és trió lemezei szintén Japánban tarolnak.

 

 

 barczs 450x253.jpg

 

 

Bőgőn Niki férje, Barcza Horváth József, kiváló bőgősöktől hemzsegő hazánknak is egyik legjobbja játszik. Könnyeden és melodikusan kezeli hangszerét, kíséretben és szólistaként egyaránt lenyűgöző.

 

 

 peceklakatos_450.jpg


Dobon ismét az élvonalban, Pecek Lakatos András mutatja be számottevő tudását.

 

 

A BJC Bistro pedig számos ételkülönlegességgel igyekszik minden érzékszervre kiterjedő élményekben részesíteni azokat, akik nem csupán egy kiváló jazz koncertre szeretnének ellátogatni, hanem emellett emlékezetes kulináris élményeket is keresnek. Különleges finomságokból összeállított étlap, minőségi alapanyagok, változatos ajánlatok és elérhető árak jellemzik Budapest legújabb zenés gasztronómiai pontját.

 

 

 

 

Belépőjegy: 1400 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1000 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

A BJC címe: Budapest XIII. Hollán Ernő u. 7.