zenesz_logo.pngHosszabb szünet után Orosz Zoltán eMeRTon és Artisjus-díjas harmonikaművész ismét Szegedre látogat, ezúttal Borbély Mihály Kossuth- és Liszt – díjas fúvós előadóművésszel.

 

700.jpg

 

 

Hosszabb szünet után Orosz Zoltán harmonikaművész ismét Szegedre látogat, ezúttal Borbély Mihály Kossuth- és Liszt – díjas fúvós előadóművésszel. Már hosszú évtizedek óta legendásan jó a kapcsolata a szegedi rajongókkal, így már most hatalmas várakozás előzi meg az új formáció koncertjét, amely január 21-én lesz az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

 

A duó formáció az egyik legintimebb és talán éppen ezért az egyik legnehezebb módja a közös zenélésnek, ráadásul a hangszer összeállítás is hallatlanul izgalmas: a legkülönfélébb fúvós hangszerek találkoznak a harmonika elképesztő sokszínűségével, s mindez egy olyan koncerten, amit a felszabadultság, innovatív szellemiség és az előadókra oly jellemző szenvedélyes előadásmód jellemez. A koncert anyagát a legkülönbözőbb, egymástól olykor igen távoli zenei műfajok alkotják, melyek a két művész előadásában egészen varázslatos módon mégiscsak találkoznak, hatnak egymásra, így létrehozva egy új, rendkívül színes zenei világot. Zenéjük önálló műfajt teremt, melyben a jazz, a világzene, az argentin tangó és a Balkán zenéje egészen különleges értelmezést nyer. Mindketten átlépik a stiláris határokat, a zenei stílusokat és árnyalatokat oly érzékenységgel és érzékkel vegyítik, hogy magától értetődő természetességgel születik a szemünk előtt egy olyan egyedülálló zenei világ, melyben az improvizáció szabadsága, a közös zenei értékrend és a fergeteges előadásmód meghatározó.

 

Műsoruk számtalan felfedeznivalót kínál, gazdag színekkel, igazi zenei mélységekkel és humorral, felejthetetlen élményt nyújtva közönségnek és előadóknak egyaránt.

 

 

orosz-zoltan-500.jpg

 

 

Orosz Zoltán - a kortárs zenészek egyik legsokoldalúbb és legkiválóbb képviselője, eMeRTon-díjjal és Artisjus-díjjal kitüntetett harmonikaművész. A művész a világ számos pontján koncertezett már: Szingapúrtól Szibériáig, Kanadától Indiáig, Skandináviától Amerikáig mindenhol fergeteges sikereket aratva, a legnagyobb koncerttermektől a sportcsarnokokon át a szabadtéri fesztiválok színpadain egyaránt. Orosz Zoltán zenei érdeklődése rendkívül összetett, a klasszikus zenétől a népzenék világán át a jazzig megannyi stílusban egyformán otthonosan mozog, így koncertjein a legkülönbözőbb zenei stílusokkal ismerkedhet meg a közönség.

 

 

 

 

 

borbely-balkan-jazz-project_500.jpg

 

 

Borbély Mihály - egyik legsokoldalúbb multiinstrumentalistánk, aki egyaránt felbukkanhat autentikus népzenei, jazz vagy kortárs zenei produkciók szólistájaként, kompozícióit pedig jeles kamaraegyüttesek és szimfonikus zenekarok szólaltatják meg. A tanítás életének és zenefilozófiájának fontos eleme, a Zeneakadémia Jazz Tanszékének tanára. A művész kiemelkedő zenei tevékenységéért 2012-ben Liszt-díjban részesült, 2014-ben pedig a Vujicsics együttes tagjaként a legrangosabb állami kitűntetést, a Kossuth-díjat vehette át.

 

Különös találkozások – Orosz Zoltán és Borbély Mihály közös koncertje

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK)

Szeged, 6722 Szeged, Ady tér 10.
Időpont: 2016. január 21-én 19:30