zenesz_logo.png



2016. január 8-án, pénteken, 20.00 órai kezdettel Szakcsi Lakatos Béla az orosz bőgőssel, Jurij Golubovval koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

 

SZAKCSI LAKATOS BÉLA FEAT_600.jpg

 

 

Nem fogjuk megsérteni az olvasókat azzal, hogy elmondjuk, ki is a magyar jazzélet kiválósága, a Kossuth és Liszt Ferenc díjas zongorista Szakcsi Lakatos Béla, aki immár a Nemzet Művésze is.

 

Szakcsi tavaly májusban, a londoni 606 Clubban játszott először az Angliában élő orosz bőgőssel, Jurij Golubovval. Azon az emlékezetes koncerten született meg mindkettőjükben az elhatározás, hogy mindenképpen fognak még együtt játszani. A komolyzenészként indult Jurij a legfiatalabb zenész, aki valaha is elnyerte az Oroszország Érdemes Művésze címet. A Bolsoj Opera zenekarából került a világhírű Moszkvai Szólisták együttesbe, de az 1990-es évek vége felé egyre inkább a jazz kötötte le az érdeklődését. Gördülékeny, ötletes és virtuóz játékát olyanok társasságban hallhattuk már, mint Julian Arguelles, Tim Garland, Rick Margitza, Ralph Towner és Kenny Werner. Duó és trió felvételei a zongorista Gwylim Simcockkal a zenei szimbiózis magasiskoláját alkotják. A The Guardian szigorú jazz kritikusa, John Fordham lélegzetelállítónak nevezte játékát.

 

A ritmikus meghajtást kettőjük játékához a szédületesen tehetséges fiatal, de már nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező dobos, Hodek Dávid szolgáltatja.

 

Egy kis ízelítő Jurij játékából (noha a felvétel nem tesz igazságot a bőgőnek, de a szóló magáért beszél).

 

 

 

 

Harmónia Jazzműhely a Budapest Jazz Clubban

2016. január 8-án, pénteken, 20.00 órai kezdettel

Belépőjegy: 1900 Ft 
Cím: Budapest XIII. Hollán Ernő u. 7.

 


A BJC Bistro számos ételkülönlegességgel igyekszik minden érzékszervre kiterjedő élményekben részesíteni azokat, akik nem csupán egy kiváló jazz koncertre szeretnének ellátogatni, hanem emellett emlékezetes kulináris élményeket is keresnek. Különleges finomságokból összeállított étlap, minőségi alapanyagok, változatos ajánlatok és elérhető árak jellemzik Budapest legújabb zenés gasztronómiai pontját.