zenesz_logo.png



Joe Satriani, Mick Jagger és Simon Phillips a Little Red Roostert játsszák egy bárban, 1988-ban. Érdekes videó…

satriani_jagger_350.jpg
A késő ’80-as években a Rolling Stones két meghatározó személyisége, Mick Jagger és Keith Richards nem volt éppen a legjobb viszonyban. Jagger nem volt hajlandó részt venni a banda 1986-os albumának, a „Dirty Work”-nek a promóciós turnéján. Helyette inkább felvette második szólóalbumát, Primitive Cool címmel. Ezen a lemezen Jeff Beck gitározott, Simon Phillips (későbbi Toto dobos) dobolt, Bill Evans és David Sanborn szaxofonozott, és akkor csak a legnagyobb neveket emeltük ki. Ettől függetlenül az album nem hozta meg azt a sikert, ami Mick első szólóalbuma, a She's the Boss után várható volt.

 

 

Az album felvétele után Jagger összehozott egy bandát – Mick Jagger & The Brothers Of Sodom – amivel szóló turnéra indult Ázsiában és Ausztráliában. A turnéállomások között volt néhány hatalmas aréna koncert is, de hogy-hogy nem, egy októberi estén, 1988-ban Jagger és társai felléptek a melbourne-i Corner Hotel klubjában is. Az interneten fellelhető adatok helyenként „legendás titkos koncertként” aposztrofálják a bulit, de valószínűbb, hogy egy bemelegítő koncertről volt szó.

 

A Brothers of Sodom-ban Joe Satriani és Jimmy Rip gitározott, Doug Wimbish játszott basszuson, Simon Phillips dobolt, a billentyűsök Phil Ashley és Susie Davis voltak. Az alábbi videóban, ami az említett koncerten készült, meglehetősen dögös és impresszív előadásban hallhatjuk Willie Dixon Little Red Rooster című blues-át, amit még 1964-ben a Stones is feldolgozott és lemezre vett.

 

 

 

 

 

 

 

Érdemes figyelni Satriani ízléses riffjeire és persze a szólójára, valamint arra, hogy itt Fender Stratocastert használ a szokásos Ibanez helyett. Ezt a Stratót Joe stúdiófelvételeken használta akkoriban, de úgy tűnik, tökéletes hangszer egy Rolling Stones klasszikusokkal teletűzdelt Jagger koncerten is.