zenesz_logo.png



2015. december 11-én, pénteken, 20.00 órai kezdettel a brit sztár szaxofonos Nathaniel Facey koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

 

nathaniel-facey_take650.jpg

 

 

Jamaicai szülők Londonban született gyermeke, az altszaxofonos NATHANIEL FACEY a gospel, a ska, a country, a soul és a pop-muzsika hangjain nőtt fel. Pályafutását gitárosként kezdte, de amikor az iskolai zenekarból, ahol játszott, hiányzott a szaxofon, akkor átállt az utóbbi hangszerre és soha nem nézett vissza. Amikor ráébredt a rögtönzés gyönyörére, gyerekkori barátjával, a dobos Shaney Forbes-szal megalakította első jazz formációját, amellyel Kanadába is eljutott, majd bekerült az angliai fekete zenészek elit alakulatába, a Gary Crosby’s Tomorrow’s Warriorsba. Később Shaney Forbes-szal megalakították mindmáig nagy sikerű együttesüket, az Empiricalt, amely a mai fiatal brit modernisták egyik emblematikus zenekara. Emellett játszott már Jason Morannel, Jack DeJohnette-tel, Billy Jenkinsszel, Courtney Pine-nal és nagy sikert aratott mind a Cheltenham International Jazz Fesztiválon, mind pedig a North Sea Jazz Fesztiválon.

 

Facey az egyik legeredetibb és legérdekesebb brit szaxofonos, akit első és egyetlen magyarországi fellépése alkalmából hozzá hasonló sztár státuszú magyar zenészek fognak kísérni a zongorista Balázs József, a dobos Balázs Elemér és a bőgős Pecek Lakatos Krisztián személyében.


Facey annyira sokoldalú, hogy nem tudom, mire számíthatunk, de itt van két arculata:

 

https://www.youtube.com/watch?v=B2XzxTq5Kf4

https://www.youtube.com/watch?v=tFkdOnG2ySA

 


Belépőjegy: 2000 forint  
Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1600 forint

 

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban

2015. december 11-én, pénteken, 20.00 órai kezdettel
Nathaniel Facey koncert
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

 

A BJC Bistro pedig számos ételkülönlegességgel igyekszik minden érzékszervre kiterjedő élményekben részesíteni azokat, akik nem csupán egy kiváló jazz koncertre szeretnének ellátogatni, hanem emellett emlékezetes kulináris élményeket is keresnek. Különleges finomságokból összeállított étlap, minőségi alapanyagok, változatos ajánlatok és elérhető árak jellemzik Budapest legújabb zenés gasztronómiai pontját.