zenesz_logo.png



December 27-én a budapesti Trafóban lép fel a Sexepil, mely hosszú szünet után tavaly tért vissza új albummal.

 

sexepil 700.jpg

 

 

December 27-én a budapesti Trafóban lép fel a Sexepil, mely hosszú szünet után tavaly tért vissza új albummal. A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, amely a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a kilencvenes években, és amely turnézott Björkkel és számos koncertet adott Amerikában is, idén még egy rendhagyó új EP-vel is megörvendezteti a közönséget.

 

A nyolcvanas években alakult Sexepil a kilencvenes évek elejétől angol nyelven énekelt, frontján a holland Mick Ness énekessel. A zenekar egy kazettát és három nagylemezt jelentetett meg ebben a periódusban - bi... (kazetta, 1990), Love Jealousy Hate (1991), Against Nature (1993), Sugar for the Soul (Warner, 1995) -, kilépett a nemzetközi porondra is, a Eroding Europe és Jerusalem című számaihoz készített klipeket játszotta a Music Television, zenéjét a nemzetközi zenei sajtó méltatta, egy kritikus "Beatles turmixgépben" kifejezést használta az együttes dalaira.

 

A zenekar hosszú szünet után 2008-ban aktivizálta magát, Mick Ness távozása után az énekesi posztot a zenekar dobosa, Vangel Tibor vette át, s hosszú, hat éves munka után elkészült a négytagú, koncerteken Golovics Ferenc vendégdobossal felálló együttes új nagylemeze, a Your Scream Is Music. A felállás: Deák Endre - gitár, Kocsis Tamás - gitár, László Viktor - basszusgitár, Vangel Tibor - dob, ének, gitár, basszusgitár, programozás.

 

A zenekar a koncert alkalmából, egyben az új album megjelenésének születésnapjára új EP-t ad ki, melyen régi, újabb és még egyáltalán nem játszott számok akusztikus verziói lesznek hallhatóak. Októberben a Sexepil fellépett az Petőfi Akusztikban és annyira megkedvelte ezt a formátumot, hogy lemezen is rögzíteni akarta a végeredményt.

 

A hangfelvételek a törökbálinti Supersize stúdióban készültek, a hangmérnök a tavalyi albumhoz hasonlóan ismét Schram Dávid volt, a maszterelést pedig – csakúgy, mint a Your Scream Is Music esetében – ezúttal is a Queens Of the Stone Age lemezeiről ismerős Gavin Lurssen végezte.

 

Fontos hír a Sexepil életében, hogy Szalai Anesz (az ANEZ énekesnője), aki a januári A38-as koncerten is énekelt már a zenekarral, "állandó vendég" státuszát nem adta fel, ám az új EP-n gyakorlatilag minden számban vagy énekel, vagy billentyűs hangszereken és samplereken játszik. A Sexepil koncertfelállása is módosult,  a dobok mögé új ember került Nagy Dávid (Óriás, Grand Mexican Warlock) személyében.

 

Végül, de nem utolsósorban: született egy új videó is a tavalyi nagylemez Dormant című számához - a klipet az a Novák Erik rendezte, aki a Rat King című számhoz készített forgatott klip rendezője is volt.

 

 

 

 

 

 

Időpont: 2015. december 27. 20.00
Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Jegyár 2400 Ft | elővételben: 1900 Ft

https://trafo.hu/hu-HU/sexepil

Facebook:
https://www.facebook.com/events/533294423476570/