zenesz_logo.png



Zeneszöveg.hu beszélgetések címmel új sorozat indult, melyben dalszerzők és dalszövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból.

 kardos_horvath_650.jpg

 

 

 

KARDOS-HORVÁTH JÁNOS énekes-gitáros, dalszerző. Az alternatív zenei színtér egyik legismertebb dalszerző-előadója, a népszerű Kaukázus együttes frontembere. Zenei projektjei mellett "egyszálgitáros" előadóként járja dalaival az országot, lemezt készít és könyvet ír. Nevéhez fűződik az Anna and The Barbies zenekar Ünnepélyesen fogadom c. dala is.

 

 

 

Kardos-Horváth János gondolatai és zenei pályája

„Én azokat a dalokat szeretem, amikre rá tudok csatlakozni”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A beszélgetés további részei az elkövetkezendő napokban jelennek majd meg a Zeneszöveg.hu hivatalos Youtube csatornáján, érdemes tehát feliratkozni rá:

https://www.youtube.com/channel/UC2J0zUwDRqWAnMoIRSuXGkQ

 

Nézzétek meg, hogy vajon mit gondol Janó az alternatív jelzőről, a hazai zenei élet vonatkozásairól. Megkérdeztük Tőle, hogy hogyan születnek a dalai, elmesélte, hogy melyik formációját kedveli a legjobban és hogy miért jó, hogy sokan ismerik a Teszkót vagy a Szalai Évát és kiderül az is, hogy hogy kerül a képbe a Republic.

 

Az eddig készült egyik legizgalmasabb Zeneszöveg.hu beszélgetés a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb szerzőjével és előadójával.

 

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

 

A Zeneszöveg.hu megköszönve mindenkinek az eddigi közös munkát, most megmutatja, kik rejlenek a versszakok, rímek és gondolatok mögött. A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg, helyszínként pedig a budapesti Muzikum Klub & Bisztró szolgál. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.

 

További infók:

www.zeneszoveg.hu