zenesz_logo.pngA bőgőt megszólaltatja és beszél róla: BARCZA HORVÁTH JÓZSEF – interaktív zenés beszélgető estek a jazzről, minden második kedden, Kerekes György és Pallai Péter vezetésével.

650.jpg

 

 

Témák: Barcza Horváth József bemutatása, hogyan lesz klasszikus bőgősből jazz zenész. Váltás vonóról pengetésre. A bőgő szerepe a zenekarban. Mit vár a többi zenész a bőgőstől? Mire figyel a bőgős a többi zenész esetében. A jazz bőgőzés különböző módozatai. A bőgő szóló szerepben. Példaképek...és bármi más, amit a közönség szeretne tudni.

 

 

Az esemény interaktív – kérdezni lehet, sőt ajánlatos!

(A zongora témájában annyi kérdést tett fel az egyáltalán nem félénk közönség, hogy valamikor jövőre visszajön Cseke Gábor, hogy mindenre választ adhasson. lehet, hogy a két hete hallott dobos, Benkó Ákos is erre a sorsra jut.)

 

A kérdezőbiztos: PALLAI PÉTER

A közönség félénkebb tagjainak képviselője: KEREKES GYÖRGY

 

BARCZA HORVÁTH JÓZSEF 1974-ben született Budapesten. Iskoláit a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Intézetében végezte. 1995-1997-ig a Claudio Abbado vezette Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar tagja volt. 1997-től 1998-ig a Budapesti Fesztiválzenekarral dolgozott. Az 1995-ben Krakkóban (Lengyelország) a "Jazz Juniors" versenyen a "Legjobb nagybőgős" díját, 1997-ben, Debrecenben a Nemzetközi Nagybőgőverseny második díját kapta. A Magyar Rádió Jazz Bőgő tehetségkutató verseny zsűrijének alelnöke 2003-ban.


A középiskolás évek óta folyamatosan részt vesz a magyar jazzéletben, melynek kiemelkedő szereplői közül mondhatni mindenkivel játszott, mint ahogy számos neves külföldi művésszel is, mint Kirk Lightsey, Benny Bailey, Tony Lakatos, Rick Margitza, Eric Truffaz, Snétberger Ferenc, Jack DeJohnette, Ray Anderson, Frank London, Palle Mikkelborg – és a lista koránt sem teljes. Emellett kiemelkedően jó komponista és zenekarvezető. Felesége, Szőke Nikoletta zenekarainak hangszerelője és zenei igazgatója. Szólistaként lenyűgözően konstruktív.

 

 

 

 

 

 

A bőgőt megszólaltatja és beszél róla: BARCZA HORVÁTH JÓZSEF

Időpont: 2015. november 17. 20.00 óra

Helyszín: Nyitott Műhely, 1123 Budapest, Ráth György u. 4.

Belépődíj: 500 forint