zenesz_logo.pngBelgium legnépszerűbb fiatal koncertzenekara második lemezével turnézik jelenleg Európában. November 3-án a Gozsdu Manó Klubban koncerteznek, hogy megmutassák, milyen is a belga dreampop. Előzenekaruk a sub popot játszó magyar banda, a kiddo lesz.

 

Intergalactic_Lovers_650.jpg

 

 

A nagyon fiatal tagokból álló Intergalactic Lovers története igazi mese. Az egykori gimnáziumi barátok iskolai zenekarából 2008-ban alakult kvartett finom, lebegős, elképesztően slágerérzékeny dreampopjára először csak a barátok figyeltek fel, aztán az egy évvel később megjelent első kislemez, a Delay már a belga rádiós slágerlista, a De Afrekening csúcsára kúszott.


"Amikor ötezer ember énekelte a Delayt, elsírtam magam a színpadon" – emlékszik vissza az énekesnő, Lara Cheadraoui az akkori időszakra, s sikerük azóta is töretlen, hiszen akkor év végén a belga Music Industry Awardon a Legjobb új zenekar díját kapták meg, a tavaly megjelent Little Heavy Burdens-szel pedig már kétségkívül Belgium egyik legnépszerűbb zenekarává váltak.

 

A koncert az európai tehetségeket támogató Liveurope programsorozat részeként valósul meg november 3-án, ahol a felvezetést a szintén tehetséges fiatalokból álló kiddo fogja szolgáltatni. A Persely Tamás, Rátkai Márton, Kőrös Gergely „Köge” és Magda Zsolt által fémjelzett zenekar már harmadik EP-jét készíti elő, amiről nemrég debütált klippel együtt 3 lépés című daluk, a Ha eltűnnék címűt pedig a Petőfi TV-n mutatták be akusztikus formában.

 

 

kiddo_sajtofoto3_650.jpg

 

 kiddo - Fotó: Csiszár Dorina

 

 

"Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, hiszen ez egy nagy előre lépés a zenekar életében" – árulta el a frontember, Persely Tamás.

 

"Reméljük ezáltal egy még szélesebb közönséghez is el tudnak jutni a dalaink, melyek között most már nem kevés új van, illetve ez lesz a második alkalmunk, hogy egy vokalistával, Ladiszlai Rékával kiegészülve állhatunk színpadra." Mindenképp izgalmas estére számíthat az, aki ellátogat aznap este a Gozsdu Manóba.

 

Aki tehát egy kis kalandozásra vágyik a magyar és a belga zene világában, annak érdemes elmennie november 3-án este a Gozsdu Manó Klubba – garantáltan pozitív élményekkel fog hazatérni.

 

A38 Sessions @ GMK – kiddo (HU); Intergalactic Lovers (B)

Időpont: 2015. november 3. 20:00

Helyszín: Gozsdu Manó Klub (Király utca 13.)

Jegyárak: elővétel – 1500 Ft; helyszín – 2000 Ft

 

Jegyvásárlás elővételben az A38 honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón, valamint a Gozsdu Manó Klubban.