zenesz_logo.pngOzzy Osbourne, Tony Iommi és Geezer Butler 2016-ban The End címmel zárja le a Black Sabbath történetét, és indul világkörüli turnéra.

 

black sabbath.jpg

 

 

Jó pár hónapos halogatás után a Black Sabbath szeptemberben bejelentette, hogy 2016-ban egy utolsó turnéra indulnak. Először a tengerentúli helyszínek és dátumok voltak ismertek, majd pár napja közzétették az európai időpontokat is.

 

Jó hír a metál zene kedvelőinek, hogy az európai turné első állomása 2016. június 1-én Budapesten az Arénában lesz. Ozzy Osbourne, Tony Iommi és Geezer Butler lezárja a Black Sabbath majd öt évtizedes pályafutását. A dobos személye még kétséges, az tény, hogy Bill Ward neve nem szerepel a turné promóciós anyagában. Úgy tudni, hogy Ward évek óta – finoman fogalmazva – nincs túl jó viszonyban Osbourne-nal. Ugyanakkor a gitáros, Tony Iommi úgy fogalmazott egy interjúban, hogy kizárólag Bill Wardon múlik, hogy részt vesz-e turnén.

 

 

 

black-sabbath-the-end-2016-tour-photo-500x650.jpg

 

 

 

 

Szakértők a zenekar 1970-ben megjelent Black Sabbath című debütáló lemezének megjelenésétől számítják a heavy metal műfaj születését. A legendássá vált album halk harangszóval, és mennydörgéssel kezdődik, majd megszólal Iommi agresszív torzított gitárja és egy szűkített kvintre épülő riffet játszik. Ezt a hangközt, a tritónuszt, anno az egyházi zenéből száműzték, mondván az ördög műve...

 

A turné európai állomásai:

 

06/01 - Budapest, Budapest Aréna
06/08 - Berlin, Waldebühne
06/13 - Verona, Verona Arena
06/15 - Zürich, Hallenstadion
06/17 - Dessel, Graspop Metal Meeting (fesztivál)
06/23 - Halden, Tons of Rock (fesztivál)
06/25 - Koppenhága, Copenhell (fesztivál)
06/28 - Bécs, Stadthalle
06/30 - Prága, O2 Arena
07/02 - Krakkó, Tauron Arena
07/05 - Riga, Arena Riga
07/07 - Helsinki, Monsters of Rock (fesztivál)
07/09 - Stockholm, Monsters of Rock (fesztivál)
07/12 - Moszkva, Olympisky Arena

 

 

 

Az európai turnéra október 2-án, 10 órától vásárolhatók belépők. A budapesti koncertre limitált számban közvetlenül színpad elé szóló kiemelt állójegyek is elérhetők lesznek a 3 különböző árú ülőjegy és a normál állójegyek mellett a www.livenation.hu oldalon keresztül.