zenesz_logo.pngVilágszerte a mozivásznon tér vissza rajongóihoz a turnézással felhagyó, idén 70 éves gitárlegenda, aki májusban a londoni Royal Albert Hall színpadán összesen hét koncerttel ünnepelte több mint 50 éves pályafutását és 70. születénapját.

 

 

Eric Clapton_700.jpg

 

 

Világszerte a mozivásznon tér vissza rajongóihoz a turnézással felhagyó, idén 70 éves gitárlegenda, aki májusban a londoni Royal Albert Hall színpadán összesen hét koncerttel ünnepelte több mint 50 éves pályafutását és 70. születénapját. A koncertekről készült látványos film most bejárja a világot, hazánkban október 10-én vetítik a Corvin moziban.

 

A rockzene történetének egyik legnagyobb hatású zenésze 1963-ban kezdte pályafutását a Yardbirds együttessel. A 60-as években John Mayall Bluesbreakersében, a Creamben, a Blind Faith-ben majd a Derek and The Dominos együttesben szerzett magának világhírnevet, 1970-tól kezdte szólókarrierjét, amelynek fantasztikus csúcsai és mélypontjai egyaránt voltak. Ő az egyetlen zenész, aki háromszor is bekerült a Rock And Roll Hall of Fame-be, a Rolling Stone magazin minden idők legnagyobb gitárosának listáján csak egykori jóbarátja, Jimi Hendrix előzi meg. Bár karrierje során többször váltott stílust, zenéje megőrizte a blues hagyományait, a legemlékezetesebbek azok a stúdió és élő albumai maradtak, amelyeken fekete blues-mestereinek nyomdokán haladva muzsikált. A legendás gitárost a magyar nézők is láthatták élőben, 2006-ban az Arénában adott felejthetetlen koncertet.

 

 

 

eric_clapton_plakat_500.jpg

 

 

 

 

Az idén 70 éves művész visszavonul a turnézástól, és idén májusban hét előadásból álló csodálatos hangulatú teltházas életmű koncertsorozattal foglalta össze zenei pályafutását. Az ünnepi koncerteknek a zenész szívéhez nagyon közel álló londoni Royal Albert Hall adott otthont, ahol több mint 200 alkalommal lépett fel pályája során. A 17 számot felvonultató, közel kétórás koncertek alkalmából Clapton karrierjének meghatározó dalaiból készített összeállítást, felcsendült többek között a ‘Layla’, a ‘I Shot the Sheriff’, a kisfia tragikus halálára írt ‘Tears in Heaven’, a ‘Wonderful Tonight’, J.J. Cale Cocaine-ja és még sok más klasszikus. A “Lassúkezű”-nek becézett zenész korát meghazudtoló energiával, teljes átéléssel játszott mindegyik este, a koncerteket pályája kiemelkedő eseményeként jellemezte számos zenekritikus.

 

 

 

 

 

 

Az  emlékezetes estekről készült, kimagasló minőségű koncertfilmet Slowhand at 70 – Eric Clapton Live at the Royal Albert Hall címmel most világszerte mozivásznon láthatják a rajongók. A 4K-ban rögzített kép és a több sávon felvett, 5.1-ben kevert térhatású hang kitűnően visszaadja a Royal Albert Hall különleges akusztikáját és a zenészek utolérhetetlen hangzásvilágát, olyan élménnyé téve a mozivásznon látható műsort, amely megközelíti az eredeti helyszínen átélt hangulatot.

 

A koncertfilmet hazánkban egyetlen alkalommal vetítik, október 10-én szombat este 8 órakor mutatják be a budapesti Corvin mozi legnagyobb termében, a színpadi produkciók közvetítéseire és filmtörténeti klasszikusok újra-bemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában.

 

Előzetes: https://vimeo.com/140628646 

 

Jegyek kaphatók a Corvin mozi jegypénztárában és honlapján. Részletek: www.corvinmozi.hu

 

Esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1527553700869530/

 

 

 

A koncerten hallható számok listája:

 

1.

"Somebody's Knocking"  

JJ Cale

2.

"Key to the Highway"  

Big Bill Broonzy · Charlie Segar

3.

"Tell the Truth"  

Eric Clapton · Bobby Whitlock

4.

"Pretending"  

Jerry Lynn Williams

5.

"Hoochie Coochie Man"  

Willie Dixon

6.

"You Are So Beautiful" (Featuring Paul Carrack)

Billy Preston · Bruce Fisher

7.

"Can't Find My Way Home" (Featuring Nathan East)

Steve Winwood

8.

"I Shot the Sheriff"  

Bob Marley

9.

"Driftin' Blues"  

Charles Brown · Johnny Moore · Eddie Williams

10.

"Nobody Knows You When You're Down and Out"  

Jimmy Cox

11.

"Tears in Heaven"  

Eric Clapton · Will Jennings

12.

"Layla"  

Eric Clapton · Jim Gordon

13.

"Let It Rain"  

Eric Clapton · Delaney & Bonnie

14.

"Wonderful Tonight"  

Eric Clapton

15.

"Crossroads"  

Robert Johnson

16.

"Cocaine"  

JJ Cale

17.

"High Time Went" (Featuring Paul Carrack · Andy Fairweather Low)

Joe Cocker

 

 

Közreműködő zenészek

  • Eric Clapton – electric and acoustic guitar · lead vocals
  • Chris Stainton – keyboards
  • Paul Carrack – keyboards · Hammond organ · background vocals
  • Nathan East – bass guitar · background vocals
  • Steve Gadd – drums
  • Michelle John – background vocals
  • Sharon White – background vocals