zenesz_logo.pngAugusztus 16-án Szolnokon, augusztus 18-án pedig Martfűn hallhatjuk a Republic zenekar legnagyobb slágereit a Szolnoki Szimfonikus Zenekar közreműködésének köszönhetően egy kicsit másképpen.

 

 

20150726_XX_Tarcali_Napok_-_Republic_(42)_nagy.jpg

 

 

A Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár rendezvény a könnyűzene rajongói számára is tartogat zenei csemegét. Augusztus 16-án „Republic Klasszikusok” címmel az idén 50 éves Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a 25 éves jubileumát ünneplő Republic együttes közös koncertjét élvezheti a nagyérdemű. Az ingyenesen megtekinthető két órás előadás nagy részében a népszerű Republic számokat ezúttal szimfonikus zenekari kísérettel hallhatjuk.

 

A koncert igazi meglepetéseket is tartogat, a Republic ugyanis néhány közkedvelt klasszikus zeneművet is elő fog adni, természetesen saját hangszereikre átültetve. Bartók Béla "Román Táncokja" vagy Edvard Grieg "Peer Gynt-je" a Republic közvetítésével egy egészen új élményt fog okozni a klasszikusok szerelmeseinek is. A szimfonikus átiratokat Veér Bertalan készítette, aki egyébiránt a zenekar összes klasszikus dal kíséretén - így a korábban megjelent "Republic Klasszikusok", valamint az idén megjelent platinalemezes „Rajzoljunk álmokat” című albumon - is együttműködött a csapattal.

 

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar közreműködésével előadott Republic Klasszikusok koncert augusztus 18-án a martfűi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban is látható lesz. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar teljes, mintegy harminchat fős vonós szekciója és a Republic zenészei garantálják, hogy különleges zenei élményben lesz része mind a szolnoki, mind a martfűi közönségnek!

 

"REPUBLIC KLASSZIKUSOK"

A Republic és Szolnoki Szimfonikus Zenekar közös koncertjei

 

Augusztus. 16. 20:30 óra – Szolnok, Tiszai Hajósok tere

Augusztus 18. 20:30 óra - Martfű, Termál SPA vízi színpad

 

www.republic.hu

www.szolnokiszimfonikusok.hu