zenesz_logo.pngA Zeneszöveg.hu bemutatja: Tátrai Tibor és a JUNK BIG BAND, vendég: Kováts Vera. Augusztus 22-én egy olyan, európai szinten is egyedinek mondható nagyzenekari fellépésnek lehetünk részesei a Kobuci kertben, amely a minőségi zenei élmény mellett számos különlegességgel is szolgál.

10257082_700_crop.jpg

 

 

Augusztus 22-én egy olyan, európai szinten is egyedinek mondható nagyzenekari fellépésnek lehetünk részesei a Kobuci kertben, amely a minőségi zenei élmény mellett számos különlegességgel is szolgál. A JUNK BIG BAND jazz-funk stílusa és a zenekar 20 fős felállása önmagában is kuriózum, a gitáros legenda Tátrai Tibor és Kováts Vera énekesnő vendégszereplésével viszont a funkytól, az R’n’B-ig, a blues-tól a soul-ig fog szárnyalni a zene az óbudai éjszakában.

 

A jazz-funk műfaja már az 1970-es években fellelhető volt Amerikában és Angliában is. Sokhangszeres, dinamikus, ugyanakkor komoly zeneiséggel rendelkező műfaji keveredésről van szó. Mindezt a beszédes nevű JUNK BIG BAND formáció egy újító felállásban műveli, ugyanis a klasszikus big band formációt és hangszerelést ültetik át a funky zenére, mindezt vegyítve latin dallamokkal és elektronikus, modern zenei hatásokkal is. A színpadon ez egy igazi, igényes zenei szórakoztató show-vá alakul át, amely során a zenekar a saját szerzemények mellett a stílus és a köré csoportosuló műfajok ismert és népszerű dalait adja elő a saját értelmezésében.

 

 

kovats_vera_photo_2015a_700_crop.jpg

 

 

 

Nem sok hozzájuk hasonló, a big band adottságait a karakteres funky műfajjal ötvöző formációt ismerünk Európában, közülük is kiemelkedik a zseniális francia banda, az Electro Deluxe. Rajtuk kívül a svéd Nils Landgren csapata és a német Joo Kraus modern big band szerzeményei jelentenek inspirációt az együttesnek.

 

A JUNK alapvetően egy 10 fős funky csapatként járja az országot és a legnagyobb budapesti klubokat. A JUNK BIG BAND formáció megvalósításának ötlete már évek óta foglalkoztatta a zenekart, és végül 2014-ben állt először színpadra a nagyszabású produkció. Azóta valamennyi koncertjüket hatalmas elismerés fogadta, és talán ennek is köszönhető, hogy 2015 tavaszán a gyöngyösi Jazz és Bor zenei rendezvényre Tátrai Tibor is elfogadta meghívásukat az első közös koncertre.

 

Legközelebb augusztus 22-én láthatjuk ismét együtt Tátrai Tibort és a JUNK BIG BAND-et Budapest egyik leghangulatosabb nyári koncerthelyszínén, a Kobuci kert színpadán. Egy modern nagyzenekar sokszínű zenei világában jelenik majd meg a Tibusztól ismert utánozhatatlan gitár hangzás, virtuóz szólók és az igazi blues életérzés. Az este valódi zenei kuriózumként szolgál majd, s nem csak a műfaji fúzió szerelmeseinek.

 

 

 

150822_junk_big_band_tatrai_tibor400.jpg

 

 

 

 

Az este vendége lesz a legnagyobb országos tehetségkutatónk fiatal döntőse, Kováts Vera, akit már korábban is láthattunk a zenekarral közös fellépés keretében.

 

A „Zeneszöveg.hu bemutatja koncertsorozat” keretében megrendezésre kerülő program egy újabb állomása annak az útnak, melynek célja, hogy minél elkötelezettebben támogassa a minőségi magyar zenét és lehetőséget teremtsen annak széleskörű, izgalmas és magas színvonalú bemutatására.

 

A Zeneszöveg.hu bemutatja: Tátrai Tibor és a JUNK BIG BAND a Kobuci Kertben - vendég: Kováts Vera

Dátum: 2015. augusztus 22.

Időpont: 20.00

Kapunyitás: 19:00

Jegyek: http://kobuci.hu/programok/junk_big_band_feat_tatrai_tibor_kovats_vera_143

 

További infók:

https://www.facebook.com/junk.music.hungary?fref=ts

https://www.youtube.com/watch?v=F45RxP3EQZk

http://www.tatraitibor.hu/

https://www.facebook.com/kovatsveronikahivatalos

http://kobuci.hu