zenesz_logo.pngHárom napon keresztül, három helyszínen a világsztár Electro Deluxe és az Eric Essix's Move Trio mellett a hazai zenei élet legjobbjai, a jazz, soul, funk nagyjai pezsdítik fel a királyok városát.

 

electro deluxe credit_photo__700.jpg

 

 Electro Deluxe

 

Székesfehérvár ismét a zenei élet központja lesz augusztus 3. és 5. között. Három napon keresztül, három helyszínen a világsztár Electro Deluxe és az Eric Essix's Move Trio mellett a hazai zenei élet legjobbjai, a Hot Jazz Band, a Pribojszki Mátyás Band, a Balázs Elemér Group valamint a jazz, soul, funk nagyjai pezsdítik fel a királyok városát.

 

Székesfehérvár komoly zenei tradíciókkal rendelkezik, erre a zenei palettára került fel 2014-ben új színként a három napos nemzetközi zenei fesztivál és annak őszi-tavaszi különkiadása. Az Alba Regia Feszt idén tovább folytatja a megkezdett hagyományt.

 

 

 

 

ARF2015 programok450x.jpg

 

 

 

A Zichy Liget nagyszínpadán az alabamai (USA) világsztár Eric Essix's Move Trio koncertjét hallhatjuk, de itt lépnek fel a hazai zenei élet olyan előadói is, mint a Pribojszki Mátyás Band, a Hot Jazz Band vagy a Peet Project. Az Alba Regia Feszt idén is kínál zenei különlegességet; a francia Electro Deluxe augusztus 3-án a történelmi belvárosban a Hotel Magyar Király előtti téren varázsolja el egyedülálló soul-funk hangzásvilágával a nagyérdeműt. A Szent István Király Múzeum hangulatos kertjében pedig többek között a Pozsár Trio, a Loop Doctors, a Balázs Elemér Group és a Borbély Műhely koncertjeit élvezhetjük majd.

 

 

 

pribojszki-matyas-band-original-700.jpg

 

 

Pribojszki Mátyás Band 

 

A nagy történelmi és kulturális múlttal rendelkező város 1967-től csaknem húsz éven át otthont adott az Alba Regia Jazz Fesztiválnak. A fesztivál két főszervezője, Mits Gergő, előadóművész, a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének vezetője, többek között a United zenekar basszusgitárosa és Vörös Tamás, előadóművész, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola művészeti igazgatója. Céljuk egy hosszútávú zenei projekt kialakítása, nemcsak a nyári fesztivál keretein belül, hanem egész évre kiterjesztve. A tavalyi évben nagysikerű Biréli Lagrene, a Dirty Loops, és Richard Bona koncert után idén újabb zenei nagyágyúkkal Dominique Di Piazzával illetve Kim Plainfileddel folytatták a sort.

 

 

 

Eric Essix_400.jpg

 

 Eric Essix's Move Trio

 

 

Az augusztus 3-5-ig tartó Alba Regia Feszt koncertjei Székesfehérvár város támogatásának köszönhetően ingyenesen látogathatóak!

 

Alba Regia Feszt

2015. augusztus 3-5.

Székesfehérvár belváros

 

Helyszínek: Szent István Király Múzeum kertje (Székesfehérvár, Fő utca 6.); NAGYSZÍNPAD Hotel Magyar Király előtti tér; Zichy Liget

 

A rendezvény minden koncertje ingyenes!

 

www.albaregiafeszt.hu