zenesz_logo.pngA Zeneszöveg.hu új sorozatot indít útjára. Folyamatosan felvett videoriportjaikban népszerű dalszerzőket szólaltatnak meg, megmutatva, kik rejlenek a versszakok, rímek és gondolatok mögött.

zsz-beszelgetesek-logo_700.jpg

 

A Zeneszöveg.hu megköszönve mindenkinek az eddigi közös munkát, most megmutatja, kik rejlenek a versszakok, rímek és gondolatok mögött. A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg, helyszínként pedig a budapesti Muzikum Klub & Bisztró szolgál.

 

A beszélgetés-sorozat első darabja Paksi Endrével, az Ossian frontemberével készült, ennek első részét itt nézhetitek meg...

 

 

 

 

A beszélgetés további részei hetente jelennek majd meg a Zeneszöveg.hu hivatalos YouTube csatornáján, érdemes tehát feliratkozni rá, klikk ide: https://www.youtube.com/channel/UC2J0zUwDRqWAnMoIRSuXGkQ

 

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg,  hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

 

A Zeneszöveg.hu megköszönve mindenkinek az eddigi közös munkát, most megmutatja, kik rejlenek a versszakok, rímek és gondolatok mögött. A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg, helyszínként pedig a budapesti Muzikum Klub & Bisztró szolgál. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek  előadók, akik saját szövegeiket éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.

 

A Zenész Magazin azt tervezi, hogy a zeneszöveg.hu által felvett beszélgetéseket folyamatosan átveszi, és bemutatja olvasóinak.

 

További infók:

www.zeneszoveg.hu