zenesz_logo.pngFelavatják a Cseh Tamás Program első poptörténeti emléktábláját a Budai Ifjúsági Park tiszteletére a Várkert Bazárban, a Zene Ünnepén, június 21-én délután 4 órakor.

 

 

Ifipark VĂĄrkert BazĂĄr_700.jpg

 

 

 

Felavatják a Cseh Tamás Program első poptörténeti emléktábláját a Budai Ifjúsági Park tiszteletére a Várkert Bazárban, a Zene Ünnepén, június 21-én délután 4 órakor. A magyar könnyűzene történetének emblematikus helyszínein, legendás klubok épületein további 14 táblát helyeznek majd el az elkövetkezendő hónapokban, egy retrospektív rocktúrát hozva létre Budapesten.

 

A Cseh Tamás Program Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja az egykori Ifipark helyszínén, a Várkert Bazárban állítja első poptörténeti emlékpontját a Zene Ünnepén, június 21-én. A Budai Ifjúsági Park emlékére készült táblát Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője avatja fel délután 4 órakor, a Várkert Bazár úgynevezett Fülkepavilonjának északi homlokzatán, ott, ahol az Ifipark első színpada állt.

 

Az Ifipark emléktábláját a közeljövőben további tizennégy követi. Az Alprogram célja az emlékállításon túl egy retrospektív túra, afféle „poptörténeti tanösvény” létrehozása, amelynek keretében a magyar könnyűzene nevezetes helyszíneit kereshetik fel az érdeklődők, akik a www.csehtamasprogram.hu honlapon további izgalmas információkat tudhatnak meg a helyszínekről.  A „tanösvény” állomásai között szerepel mások mellett az egykori Dália Jazz Klub, a Bosch Klub, valamint a Bem Rockpart és a Fekete Lyuk is. A Cseh Tamás Program e pontokkal emlékeztet a hazai poptörténet híres koncerthelyszíneire.