zenesz_logo.png



A Cseh Tamás Program június 18-21. között a Várkert Bazárban vendégeskedik. A Program előadások, pódiumbeszélgetések keretében mutatkozik be: a könnyűzene története iránt érdeklődők „Az élő múlt” címmel megrendezett konferencián tudhatnak meg többet a témáról.


A Cseh Tamás Program június 18-21. között a Várkert Bazárban vendégeskedik. A Program előadások, pódiumbeszélgetések keretében mutatkozik be: a könnyűzene története iránt érdeklődők „Az élő múlt” címmel megrendezett konferencián tudhatnak meg többet a témáról, míg a támogatott együttesek koncertjei a Múzeumok Éjszakáján és a Zene Ünnepén nyújtanak friss zenei élményt.

 

A Cseh Tamás Program június 18-án rendezi „Az élő múlt” című konferenciáját a Várkert Bazár Testőrpalotájának vetítőtermében. Az előadások a rock- és poptörténet „kiásott kincseit” és a program könnyűzenei örökségmegőrzésével kapcsolatos, hiánypótló tevékenységét mutatják be. A könnyűzene történelmi aspektusából közelítő eseményen szó lesz többek között a Cseh Tamás Archívumról, az „Azok a régi csibészek” című poptörténeti talk show-ról, valamint Dénes József Szökésben című kötetéről is, amely a program gondozásában jelenik majd meg.

 

Június 19-én az NKA országos előadás-sorozatával együtt a Cseh Tamás Program roadshow-ja is újabb állomásához érkezik a Várkert Bazár Cukrászdájában. Délelőtt 9:45-től zenél a Program támogatott induló együttese, az Ersch zenekar, 10 órától tájékoztató előadások keretében az NKA pályázati rendszerének működéséről kaphat pontos képet a közönség. 11 órától a Cseh Tamás Programot bemutató pódiumbeszélgetésre kerül sor, melynek résztvevői között ott lesz: Siklósi Örs, az Ersch zenekar képviselője, Kovács Ákos "Dadan", az Ersch zenekar mentora és Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője.

 

A Program célja a jogdíjbevételek növelése is, a tervek előkészítésére országos méretű kutatáson gyűjtöttek adatokat. A lehetséges stratégiákról, nemzetközi példákkal is alátámasztva tart előadást Antal Dániel, a Cseh Tamás Program által felkért szakértője 11:30-kor „Az egyszeri támogatásoktól a tartós jogdíjnövekedés felé – helyzetkép és javaslatok” címmel.

 

A Múzeumok Éjszakája programsorozatát négy CSTP-együttes gazdagítja: június 20-án 18:00-tól a HÁROM, 19 órától az ÉK, 20 órától az InfusionTrio, 21:00-től pedig a Drywing zenél a Szárazárok színpadán.

 

 

Cseh Tamás Program a Zene Ünnepén_600.jpg

 

Június 21-én, az idén 20 éves Zene Ünnepén az országos rendezvény szakmai partnereként a Cseh Tamás Program saját helyszíne lesz a Várkert. A sokszólamú örömzenéhez 9 támogatott kezdő zenekar koncertje járul hozzá, a FLO, a Margaret Island és a Gourmand is zenél majd. Mellettük a Program jóvoltából 39 további zenekar, köztük a Middlemist Red és a Pannon Filharmonikusok is fellépnek délután egytől este 11-ig a Várkert Bazár különböző helyszínein.

 

A Cseh Tamás Program minden érdeklődőt szeretettel vár a rendezvényekre.

 

További információk: www.csehtamasprogram.hu