zenesz_logo.pngA Fangler’s Gyere szédülj című dala már forog a hazai rádiókban. Ezt a nótát és a bandát élőben is meghallgathatjátok június 19-én, szombaton az A38 tetőteraszán.

 

700.jpg

 

 

A Fangler’s egy modern, akusztikus-gitáros, pop-rock zenekar.  Az együttest K. Fangler Péter és Szabó Zoli alapította 2014-ben. És akkor egy kis visszatekintés…

 

Peti pár éve költözött Budapestre, és egyedi figurájának köszönhetően szinte azonnal több zenei projektben találta magát, mint énekes vagy gitáros netán dobos… Zoli, ekkor még Heller Petivel (Cozombolis, Dér Heni, AFS) az Aimingfor Sunday zenekarban játszott, valamint számos session projektben tevékenykedett gitárosként, dalíróként.

 

Az első közös munka egy vendégszereplés volt az A38 hajón. A munkából barátság lett, majd néhány laza hangulatú zenélgetés után rádöbbentek, olyan kohézió működik kettejük között, amivel ritkán találkozik a zenészember. Tehát komolyabban nekiláttak dalokat írni. Az alkotói folyamat rendkívül produktívnak bizonyult, így hamar szükségessé vált egy teljes csapat; elkezdték felépíteni a zenekart.

 

Ekkor került a képbe a már említett Heller Peti, aki amellett, hogy kiváló dobos, remek színpadi figura és nagy nevettető. Bécsy Bence, a fiatal generáció egyik zseniális gitárosaként már nem ismeretlen a hazai zenész szakmában. Szerteágazó stílusokban kalandozva több ismert produkció részese a mai napig is. (Deák Bill Band, Gereben Zita Quintet…) Már csak egy basszusgitáros hiányzott. Olyan arc kellett, aki a mai modern popzenében oly népszerű vintage hangzásokat is képes erőlködésmentesen megszólaltatni. Jámbor Béci basszusgitáros, a sajátos, laza stílusával a vintage motorok, hangszerek és videojátékok szerelmeseként ugrott fejest a kihívások tengerébe.

 

Szóval ezek a srácok, akikkel a barátságon túl működött egy kivételes zenei összhang is, létrehozták a Fangler’s zenei világát, ami hazánkban egy új és eszméletlenül jó hangulatú, fiatalos, akusztik, pop-rock zene. A Fangler's saját bevallása szerint is dúdolható popzenét akar, "de olyat, ami nem gagyi, frankó zenészek játsszák és nem mindig a vattacukortól színes..."

 

 

 

 

 

A zenekar Gyere szédülj című dala már forog a hazai rádiókban. Ezt a nótát és a Fangler's zenekart élőben is láthatjátok, hallhatjátok június 19-én, szombaton az A38 tetőteraszán.

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/960406980656673/

 

A zenekar tagjai:

 

K. Fangler Péter - ének

Szabó Zoltán - gitár

Bécsy Bence – gitár

Jámbor Béla - basszus

Heller Péter – dobok

 

A zenekar Facebook oldala: Fangler's