zenesz_logo.png



A gyulai Hexotol metál zenét játszik, annak minden kellékével, de szeretnék a magyar szövegeket író bandák táborát erősíteni.

 

02_700.jpg

 

 

A Hexotol zenekar 2015-ben Gyulán alakult. A megalakuláskor még csak hárman voltak – Gergely László, Deák Máté, Pomucz Richárd – de tisztában voltak vele, hogy az általuk elképzelt hangzáshoz szükségük lesz még egy gitárosra. Rövid keresés után csatlakozott hozzájuk Vicze Viktor, így vált teljessé a banda.

 

2015 tavaszán Richárd és a zenekar útjai elváltak egymástól, de Viktornak köszönhetően pár nappal később már Varga László pengette a basszushúrokat.

 

A Hexotol metál zenét játszik, magyar szöveggel, ordibálós-énekes részekkel, ütős szólókkal. Röviden így lehetne jellemezni a zenekart. Tudják, hogy itthon nagy divatja van  az angolul megírt daloknak, de szeretnék a magyar szövegeket író bandák táborát erősíteni. Csak saját számaik vannak, feldolgozásokkal egyáltalán nem foglalkoznak.

 

Az első nótájukat teljes mértékben otthon vették fel, a videó a próbatermükben készült. „Az volt a célunk, hogy végre megmutassuk kik is vagyunk, és mit is csinálunk hónapok óta. Hamarosan újabb videóval jövünk, hogy kicsit átfogóbb képet alkothassatok rólunk. Még ebben az évben szeretnénk egy nagylemezt is összehozni, július végétől pedig indulnak a koncertek.” – mesélik a fiúk.

 

A zenekar tagjai:
Gergely László 'Laz' - ének, gitár
Vicze Viktor - gitár
Deák Máté 'téka' - dob
Varga László - basszusgitár

 

 

 


A formáció bemutatkozó koncertje július 24-én lesz a pósteleki Roockstock fesztiválon.

 

A Hexotol Facebook oldala: www.facebook.com/Hexotol