zenesz_logo.pngB.B. King május 14-én bekövetkezett halálát követő napokban számos gitáros a közösségi médiát vette igénybe, hogy emlékezzen a blues gitárosra és megossza Kinggel kapcsolatos emlékeit.

 guy-slash-clapton-for-bbking.jpg

 

 

 

B.B. King május 14-én bekövetkezett halálát követő napokban számos gitáros a közösségi médiát vette igénybe, hogy emlékezzen a blues gitárosra és megossza Kinggel kapcsolatos emlékeit, érzéseit. Csak néhány a rengeteg kommentből, és bejegyzésből, melyben olyan hírességek tisztelegnek King előtt, mint Buddy Guy, Eric Clapton, Joe Bonamassa, Keith Richards és sokan mások.

 

 

Buddy Guy, Facebook

 

B.B. King volt a legnagyszerűbb ember, akivel valaha találkoztam. Az a hang, amit kihozott a gitárjából, a jellegzetes mozdulat, ahogy a bal csuklóját megrázta, és ahogy a húrokat nyújtotta, ember! Amikor ő elkezdte, ez nagyon új volt a gitáros világnak… Olyan finoman játszott, nem volt szüksége show elemekre. A legjobb barátom, és mindannyiunk apja volt.

 

Hiányozni fogsz, szeretlek, és megígérem, hogy életben tartom ezt az átkozott bluest. Nyugodj békében, szeretettel: Buddy.

 

 

 buddy-bbking-2cr.jpg

 

 

 

 

 

Eric Clapton, Facebook videó

 

Szeretném elmondani mennyire szomorú vagyok most, és szeretnék köszönetet mondani drága barátomnak B.B. Kingnek. Köszönöm az inspirációt és a bátorítást, amit az évek során mint zenész kaptam tőle, és a barátságot is, aminek együtt örülhettünk. Nem sok mondanivaló maradt, mert a zenéje már a múlt része és nem sokan maradtak, akik azzal az egyszerűséggel és tisztasággal tudnák azt eljátszani, ahogyan ő játszotta. Példakép volt mindannyiunk számára, akik szeretjük ezt a fajta zenét, és ezt is őszintén köszönöm. Ha bárki nem ismerné a munkásságát, arra bíztatom, hogy hallgassa meg B.B. King: Live at the Regal című albumát, mert számomra, mint fiatal zenész számára, valójában minden ott kezdődött.

 

 

 

 

eric-clapton-bbking.jpg

 

 

 

 

 

 

Keith Richards a Twitteren a rajongóknak

 

B.B. óriási fickó volt, tudjátok? Az egyik legtökéletesebb úriember volt, akit ismertem és nagyon fog hiányozni. Mindig jól éreztem magam vele, amikor útjaink keresztezték egymást. Ilyenkor mit lehet mondani? Talán azt, hogy legalább a lemezei fennmaradtak… és egy istenhozzádot…

 

 

Mick Jagger, a Twitteren a rajongóknak

 

Épp egy olyan fotót néztem az előbb, amin együtt vagyunk B.B.-vel 1969-ben, a Madison Square Garden backstage-ben. Sok koncerten lépett fel velünk azon a turnén. Utoljára a Fehér Házban egy blues koncerten játszottunk együtt. Szomorú. Milyen hosszú és szép karrier. Szomorú, hogy nem hallhatjuk többet élőben.

 

 

Joe Bonamassa a GuitarPlayer Blogon

 

Ha azt mondjuk, hogy B.B. King halála nagy csapás a blues-ra, akkor semmit nem mondtunk. Ő határozta meg a bluest. Ő maga volt a blues. Olyan közönséghez is eljuttatta a bluest, amely soha nem találkozott volna ezzel a zenével, ha nincs B.B. King. Soha senki nem lesz olyan nagyszerű és olyan szeretetreméltó, mint Mr. King volt.

Amikor Mr. King tavaly megszakította a turnéját, nem tudtam – vagy nem akartam – elhinni, hogy már soha nem fogom az unokaöccsét, Walter Kinget hallani, amint bekonferálja: „Hölgyeim és uraim, a Blues Királya, Mr. B.B. King!”

A koncertjei – legalább 50, az elmúlt 25 évben – melyeket láttam, megváltoztatták az életemet. Mr. King, köszönöm az inspirációt, a támogatást, a barátságát, és legfőképpen a zenéjét, amit annyira szeretek.

 

 

 

Joe Perry, Facebook

 

Annyira szomorú vagyok, hogy B.B. King elment, ő volt az első nagy blues játékos, akit gyerekként alkalmam volt élőben látni. Aztán szerencsére életem során különböző műsorokban és a Lightening in a Bottle című film forgatásán találkoztunk. B.B. volt a legkedvesebb ember, akivel összehozott a sors, a játéka rám is, és rengeteg más zenészre is nagy hatással volt. A zenéje örökké fennmarad.

 

 

 

joe-perry-bbking_crop.jpg

 

 

 

 

Slash, Facebook

 

Lesújtott B.B. King halálhíre. Elment a kedvenc blues gitárosom és egy valóban csodálatos ember. Nyugodj békében B.B.!