zenesz_logo.pngJúnius 12-én Solymáron koncertezik a Soulbreakers és Tátrai Tibor, valamint a Mojo Workings.

 

 

11038729_700_n.jpg

 

Fotó: Mernyó Ferenc

 

 

 

A soul, funk és blues dalokat játszó Soulbreakers zenekar feszes trió hangszerelésre építi produkcióját. A hangszeres zenei részek keltette élmény gyakran idézi meg a Cream vagy éppen a Jimi Hendrix Experience szabad és improvizatív hangulatait. A hetvenes évek zenei világát a formáció egyedi hangzásvilágával teszi korszerűvé és izgalmassá.

 

Az együttest Ratkóczi Huba alapította, aki eredetileg gitáros (a Napokon, a Seen és az Esclin Syndo együttesekben), ebben a csapatban azonban négy húron pendül. A Napokon zenekarból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán. Az alapítók között volt még Péter Gábor és Radovics László „Kyru” is. Őket a kilencvenes évek legendás rhythm & blues zenekarából, a Kyru Gotta Humble – „Kirúgott a hámból” – ismerhetjük. Kyru azóta persze számtalan rock és blues formációhoz kölcsönözte összetéveszthetetlen orgánumát (P. Boksz, Üzletembers, Virga Negra, Casanova musical).

 

 

DSC_0151_650.jpg

 

 

 

Egy tagcserét követően 2013 ősze óta az együttes énekesnője Pleszkán Écska. A fiatal tehetség sikerrel szerepelt pár éve a Magyar Voice műsorában Somló Tamás csapatának versenyzőjeként. Édesapja, a világhírű jazz-zongorista Pleszkán Frigyes, nem csak különleges keresztnevet, hanem tehetséget és a zene szeretetét is átadta lányának. Fiatalos lendületével és különleges hangjával tökéletes kiegészítője a csapatnak.

 

A műfaj szerelmesei számára kétség kívül élő legenda az Erkel Fedrenc-díjas Tátrai Tibor gitáros, aki korábban már több alkalommal elfogadta a zenekar meghívását. Ezúttal is közösen állnak színpadra.

 

 

 

424929_650_crop.jpg

 

 

Az est folyamán színpadra lép még a szájharmonika nagymesterének Szabó Tamás együttese, a Mojo Workings is. Szórakozás és blues garantált!

A solymári buli csupán az első állomása a Soulbreakers ,,Örökség” koncert-sorozatának, mely során további fellépéseket terveznek a ,,mesterekkel”. A paksi Gastroblues fesztiválon szintén Tátrai Tiborral muzsikálnak majd, míg az őszi szezonban Tóth János Rudolfot látják majd vendégül.

 

 

10850262_450.jpg

 

 

Időpont: 2015. június 12.

Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Ház

2083 Solymár, Templom tér 25.