zenesz_logo.pngA Harmónia Jazzműhely szervezésében május 8-án a New Vibes Project Unique koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

 

 

zz.JPG


Zana Zoltán

 

 

 

A New Vibes Project Unique vadonatúj formáció, de a névsor parádés. Szaniszló Richárd kiváló vibrafonos, aki MalletKAT-on is játszik, legeredetibb jazz-zenészeink egyike. Neve viszonylag ismeretlen a beavatottak körén kívül, mert vidéken él, noha az amerikai lemezvállalat, Soron már felfedezte magának – ami szomorú képet nyújt saját kis jazzvilágunkról. Richárd az egyik legötletesebb, leginvenciózusabb zenész az országban.

 

 

A kifinomult, mesterkéletlen játékáról ismert tenorszaxofonos, Zana Zoltán a visszafogott, nyugodt, átgondolt improvizáció egyik legjelesebb művelője. 1999-ben első helyezést ért el a Magyar Rádió Ablakos Lakatos Dezső szaxofonversenyén. Ugyanabban az évben jelent meg Bacsó Kristóffal közösen készített First Steps című első lemeze, melyet hamarosan követett az Opposite Forces című albuma az Electric Jazz Force-szal. Azóta az ország egyik legkeresettebb szaxofonosává vált, számtalan formációt gazdagít játékával.

 

 

 

szr450.jpg

 

Szaniszló Richárd

 

 

 

Bőgőn Barcza Horváth József, kiváló bőgősöktől hemzsegő hazánk egyik legjobbja játszik. Könnyeden és melodikusan kezeli hangszerét, kíséretben és szólistaként egyaránt lenyűgöző. Mint zenekarvezető és kiváló komponista is aratott babérokat, a koncert során számos szerzeménye elhangzik.

 

Ütőhangszereken, azok kiemelkedő exponensét, Mogyoró Kornélt hallhatjuk.

 

Helyszín: Budpest Jazz Club
Időpont: 2015.május 8. este 20 óra