zenesz_logo.pngSebestyén Áron, Boogie Eurovíziós dalának szerzője lett az év fiatal könnyűzenei alkotója.

 

Boggie_Aron.jpg

 

 

Artisjus-díjat kapott Sebestyén Áron,  Boggie Eurovíziós dalának szerzője. Az Artisjus-díj a kortárs magyar zeneművészeti és irodalmi alkotótevékenységet ismeri el. Sebestyén Áron az idén először meghirdetett, 30 év alattiak kategóriájában az Év Fiatal Könnyűzenei Alkotója lett, de a díjazottak között van Kovács Zoltán is, A Dalban megismert Honeybeast tagja, ő az Év Könnyűzeneszerzője címet kapta.

 

Sebestyén Áront ma leginkább Csemer Boggie-nak írt dalairól ismeri a közönség, de a magasan képzett zongorista emellett rendszeresen ír dalokat filmekhez, reklámokhoz is. Hangszerelőként, zenészként is számos produkcióban megfordult már, például ő volt a zenei rendezője 2014 decemberében a Beatünnepnek. Áron 2011-ben találkozott a francia zenéért rajongó Boggie-val, és közös munkájukból alakult ki az a sajátos üde stílus, melyben érdekesen keverednek a jazz és a sanzon elemei. Együttműködésük eddigi egyik csúcspontja a Parfüm című dal, amelynek videoklipje 30 milliós nézettség fölé kúszott a nemzetközi sajtómegjelenések okán. A Wars for Nothing pedig idén megnyerte A Dal című műsort, és kijutott az Eurovíziós Dalfesztiválra.

 

A Dal az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi dalválasztó műsora. Az élő adásokba bejutott 30 produkcióból a négytagú zsűri és az ötödik zsűritag, a közönség választja ki, hogy melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. Az előző évekhez hasonlóan élő show keretében 6 héten át három elődöntőben, két középdöntőben és egy döntőben mérettetik meg magukat az indulók.

 

További információ: mediaklikk.hu/dal