zenesz_logo.pngAz Eichinger – Csurkulya Project koncertje a Moha Kultúrtér és a Nyakas Jazz Klub szervezésében Budán és Zsámbékon.

 

"Az idei évtől kiemelt szándékunk, hogy párhuzamos jazz programjainkkal összekössük a két települést, közelségükre, ugyanakkor különböző adottságaikra és hangulatukra építve.

 

Koncertjeink nem csak Budapesten, hanem stratégiai partnerünk, a Nyakas Jazz Klub szervezésében Zsámbékon is hallhatók majd. Minden egyes csütörtöki budapesti Moha Jazz Klubot egy szombati, zsámbéki koncert követ.

 

A fővárosból érkezőknek jó szívvel ajánljuk, hogy a program napján érkezzenek korábban és fedezzék fel Zsámbék kincseit, a sétautakat, műemlékeket, múzeumokat, a Romtemplomot, a Lámpamúzeumot, vagy éppen a sváb tájházat, a kiváló borokat, hangulatos éttermeket és cukrászdákat, töltsenek Zsámbékon egy kellemes napot! A zsámbéki koncert időpontja április 25-én, szombaton este 7 órakor kerül megrendezésre."

 

 

 

Jazzjarat_450.jpg

 

 

 

A programról

 

A sorozat második előadásán két egymástól nagyon távolinak tűnő, mégis harmonikusan összesimuló hangszer közös zenei világa tárul elénk.

 

Az Eichin­ger – Csur­ku­lya Pro­jek­tet Ei­chin­ger Tibor gitáros és Csur­ku­lya József cimbalmos alakította, zenéjük egy XXI. századi kísérlet arra, hogy ho­gyan értelmezhető a modern jazz és kortárs zene ke­re­te­in belül a hagyományos népzenei hangzás és a balkáni ritmika. Re­per­toárjukban megtalálható Miles Davis, Pat Met­heny, Steve Kuhn szerzeményeitől kezdve, Astor Piaz­zo­la tangóján át, saját szer­zeménye­kig, sokféle hangzásvilág, mely mégis egységessé válik a két művész egymás zenei világát na­gyon értő előadásában.

 

A pro­duk­ciót, az is izgalmassá teszi, hogy ezúttal a cimbalom olyan közegbe szólal meg, ahol nem számít au­ten­ti­kus hangszernek, ahol a hagyományos elektromos gitárhangzás mellett ez a hangszer jelenti az új zenei ízt.

 

 

 

 

 

Időpont: 2015. április 23-án, csütörtökön 19 óra
Helyszín: Moha Kultúrtér, 1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.
Jegyár: 1 000 Ft.

 

www.facebook.com/MohaCafe
Asztalfoglalás: +36 1 209 0658