zenesz_logo.png



A Laney Amplification bejelentette, hogy Tony Iommi, a Black Sabbath gitárosa is ott lesz 2015-ös Musikmessén.

 

Tony-Iommi-CSI_700.jpg

 

 

A Black Sabbath ikonikus alakja, a „Heavy Metal Keresztapja” Tony Iommi gitáros is ott lesz a 2015-ös frankfurti Musikmessén a Laney kiállítóterületén. Az idei frankfurti zenei vásár, a Musikmesse április 15-től 18-ig várja a látogatókat. Annak pedig immár négy évtizede, hogy a Black Sabbath debütáló albuma Black Sabbath címen 1970-ben megjelent.

 

Szakértők az album megjelenésétől számítják a heavy metal műfaj születését. A legendássá vált album halk harangszóval, és mennydörgéssel kezdődik, majd megszólal Iommi agresszív torzított gitárja és egy szűkített kvintre épülő riffet játszik. Ezt a hangközt, a tritónuszt, anno az egyházi zenéből száműzték, mondván az ördög műve. És ez a sound egy Laney LA100BL erősítőből jött elő, azóta a Laney márkanév összeforrt Tony Iommi nevével.

 

 

P1010033_700.jpg

 

Laney LA100BL

 

 

 

„A Laney-nél büszkék vagyunk arra, hogy a márkanevet Tony nevéhez kötik és arra is, hogy a Laney-nek szerepe lehetett abban, hogy a heavy metál elterjedt a világon.”

 

Tony Iommi április 17-én 14 órától lesz jelen a Laney kiállítóterületén, ahol alkalma lesz rajongókkal találkozni és autogramokat osztani.

 

A Laney honlapja