zenesz_logo.pngA Berlin Music Video Awards minden évben megrendezésre kerülő független fesztivál, amelynek hatása a videó- és zeneiparban Európa- és világszerte folyamatosan nő.

 Berlin Music Video Awards-Press kit HU.jpg

 

2015. május 26-án a Berlin Music Video Awards (BMVA) kigördíti a csillogó szőnyegét olyan helyi és nemzetközi filmkészítők, producerek, zenészek és rendezők számára, akiknek szenvedélyük a videoklip készítés. Az ötnapos fesztivál alatt vetítések, díjátadók, élő show-k, workshop-ok és after partik várják az idelátogatókat.

 

Az összejövetelre Európa minden szegletéből érkeznek vendégek, így a BMVA nagyszerű lehetőség a független művészeknek és filmkészítőknek, hogy megmutassák tehetségüket és kreativitásukat, mialatt kapcsolatot építhetnek a szakma feltörekvő és tapasztalt képviselőivel. Az idei BMVA jelöltjei között már olyan művészek vannak jelen, mint az OK Go, Stromae, Brodinski, Asaf Avidan, Kraftklub, és Vombichrist. A fesztivál 2015. március 1-ig várja a jelentkezéseket. (Végső határidő 2015. április 1.)

 

 

BMVA-Call-for-Entries-2015-600.jpg

 

 

 

Nem csak egy újabb filmfesztivál

 

A Berlin Music Video Awards minden évben megrendezésre kerülő független fesztivál, melynek hatása a videó- és zeneiparban Európa- és világszerte folyamatosan nő. Az esemény először 2013-ban került megrendezésre a rendezvényszervező Aviel Silook szervezésében. Legyen az híres vagy még ismeretlen művész, a fesztivál lehetőséget ad a tehetséges filmkészítőknek, nyelvtől, műfajtól és népszerűségtől függetlenül. A fesztivál elit mentes, nyitott és széles látókörű, és támogatja a videókészítők ötletességét, sokszínűségét, s mindemellett segít a kapcsolatépítésben, a későbbi együttműködések reményében.

 

Díjazás

 

A nyertesekről 20% -80% -os arányban Dailymotion weboldalán lévő online szavazás és egy zsűri bizottság dönt, melynek tagjai különböző országokból érkező producerek, filmkészítők, zenészek és a zenei videó ipar szakértői. Az idei BMVA zsűritagjairól további információk hamarosan elérhetők lesznek a fesztivál honlapján.

 

Minden kategória győztese gazdagabb lesz egy egyedi Berlin Music Video Awards trófeával, valamint a szponzorok jóvoltából egyéb vonzó díjakkal is. A Legjobb Zenei Videó győztesét a fesztivál utolsó napján jelentik be, és 2 000 Euróval díjazzák.

 

Jelentkezés


A BMVA-ra történő pályázás lehetősége 2015. március 1-ig (végső határidő: április 1.) nyitva áll a jelentkezők számára. A versenyzők egy vagy több kategóriában is pályázhatnak, az annak megfelelő összeggel. A kategóriák: Legjobb Művészeti Rendező, Legjobb Operatőr, Legjobb Koncepció, Legjobb Rendező, Legjobb Vágó, Legjobb Kísérleti, Legjobb LO FI, Legjobb Narratív, Legjobb Animáció, Legjobb Vizuális Effekt, Most Trashy, Legbizarrabb, Legjobb Élő Előadás, Legjobb Dal.

 

A részvétel mindenki számára nyitott. Költségvetés, kiadó vagy a név nem meghatározó tényezők.

 


Díjátadó

 

Idén a fesztivál egy megnyitó ünnepséggel veszi kezdetét, a folytatásban pedig videóvetítések, díjátadók, valamint VJ verseny, filmkészítői beszélgetések, kiállítások, workshop-ok, élő fellépések és after partik várhatók, majd május 30-án, az utolsó estén, elérkezik a fesztivál csúcspontja, a ’’csillogó szőnyeg’’ és a végső díjátadó.

 

Több információ az eseményről itt.

 

Tények és adatok

 

Tavaly a BMVA több mint 120 jelöltet és 109 produkciós céget vonzott 25 országból. Az esemény 3600 vendéggel tetőzött, további érdekes számok: több mint 350 képviselő, 60 filmprodukciós cég, 21 nemzetközi zsűritag, 16 zenei fellépés, 2 after parti és 7 fantasztikus host. A Dailymotion online szavazáson 2 hét alatt 150 000 megtekintés és 60 350 rajongói szavazat gyűlt össze.

 

Az előző évek

 

A tavalyi nyertesek között, Naren Wilks, brit rendező nyerte el a Legjobb Videónak járó díjat fantasztikus munkájával, a The Correspondents - ‘Fear & Delight’ videóval, olyan híres művészekkel versengve, mint a Disclosure, Katy Perry és Vitalic. A nemzetközi zsűrit erősítette Christoph Schinko rendező, író és 3D animátor, aki a Harry Potter és a Narnia filmeken dolgozott; Zoran Bihac, videoklip rendező, aki a Rammstein-el és a Die Fantastische Vier-el dolgozott együtt, Chris Smallfield, 3D VFX művész és a 2013-as BMVA Legjobb Produkció rendezője Daniel Moshel.

 

Nézz bele a 2014-es BMVA legjobb pillanataiba itt.

 

Együttműködés a médiával

 

Az együttműködő média interjút készíthet a díjátadó alapítójával és menedzserével, Aviel Silookkal. További interjúk lehetségesek a zsűritagokkal, tiszteletbeli vendégekkel, előadókkal és néhány jelölttel is, valamint rendelkezésre áll majd a szervezők sajtóanyaga is, melyben élő riportok lesznek az eseményről.

 

Helyszín

 

Cél, hogy a fesztiválhelyszínek minél jobban érzékeltessék a színes, pezsgő berlini életet, ezért a BMVA-nak minden évben más kerület ad otthont. Neukölln és Mitte után, ebben az évben Friedrichschain lesz a házigazda, két szenzációs helyszínnel. Az első négy nap eseményei - május 26. és 29. között - (nyitott vetítések, show-k stb.) a K17 –ben kerülnek megrendezésre, míg a fesztivál záróünnepségét és a döntőt május 30-án, a Neue Heimat-ban tartják.

 

A fesztivál honlapja: www.berlinmva.com
A fesztivál Facebook oldala