zenesz_logo.pngDebütált DW dobok közül leginkább elérhető árú, Design Series™ legfrissebb szettje, a fényes Steel Gray ötdarabos dobcucc.

dwdesignseries 700x.jpg

A Drum Workshop (DW) július végén jelentette be díjnyertes Design Series™ sorozatának új Steel Gray dobszettjét. A butik inspirációjú, kiváló ár-értékarányú dobszett professzionális felhasználásra, koncertezésre született sokoldalú hangszer. A kézzel válogatott észak-amerikai kemény juharfából készült dobtestek alkalmasak a legkülönfélébb játékstílusokra és helytállnak a legváltozatosabb zenei műfajokban.

 

A Design Series sorozatú Steel Gray dobszett sztenderd 5 darabos készlet, ami az alábbi dobokból áll (mélység x átmérő):

 

Felső tom – 8” x 10”
Felső tom – 9” x 12”
Álló tom – 14” x 16”
Lábdob – 18” x 22”
Pergő – 5,5” x 14” 

 

A dobszettben a DW legnépszerűbb F.A.S.T. (Fundamentally Accurate Sized Toms) méretű tomjai találhatók. Ennek az a lényege, hogy az átmérőhöz képest kevésbé mély a tomok teste, mint a power tomoknál. Van, aki esküszik rá, mert bár nem tudnak olyan mélyeket, mint a nagyobb méretű tomok, gyorsabb a hangfelfutásuk (attack) és ha kicsit mélyebbre hangolják, ütős, nyitott hangzást produkálnak. Van, aki szerint álló tomhoz nem szerencsés ez a méret, de a vélemények megoszlanak. (A készlet nem tartalmazza a felső tomok tartóját, ezt külön kell megvenni.)

 

 

 

 

A DW ötdarabos konfigurációjához a következő három bővítési lehetőség áll rendelkezésre: 7” x 8” felső tom, 12” x 14” és 16” x 18” álló tom. A HVLT technológiával készült dobtestek (lásd fenti videó) tökéletesen rezonálnak, jól reagálnak a játék dinamikájára. További jellemzők a DW True-Pitch™ hangoló csavarok, MAG™ sodrony váltó és Remo bőrök.

 

A Steel Gray dobszettel tovább bővült a Design Series eddig elérhető – Cherry Stain, Gloss White, Black Satin és Tobacco Burst – rendkívül tartós, UV fényben kezelt, megnövelt keménységű, vékonyabb, magasfényű lakkozású színpalettája. Az új színt a legújabb sportautóknál népszerű dizájn ihlette, és megkapta a DW művészek és rajongók jóváhagyását.

 

Tájékoztató ár: 554 000 Ft.

https://www.dwdrums.com/