zenesz_logo.pngIsmerkedjetek meg a Meinl cég cintányér újdonságaival! Három modellel a belépőszintű HCS sorozatból és a július utolsó napjaiban debütáló különleges Big Apple Dark lábcinnel, a prémiumkategóriás Byzance szériából.

HCS18BBR_lifestyle_02 700x.jpg

 

A júniusra tervezett Meinl Drum Festival a járványhelyzet miatt sajnos elmaradt, pontosabban 2021-re halasztották. Cikkünk szempontjából ennek azért van jelentősége, mert eredetileg a fesztiválon mutatkozott volna be a Meinl számos új terméke, köztük a HCS cintányér család új modelljei. A gyártó úgy oldotta meg a problémát, hogy az év végéig, nagyjából havonta adagolva teszi közzé újdonságait.

 

 

New additions to our entry level cymbals 700x.jpg

 

 

A HCS család új tagjai

 

A Meinl HCS cintányér sorozata arról ismert, hogy kedvező áron minőségi tányérokat kínál a belépőszintű kategóriában. A kezdő dobosok körében rendkívül népszerű család most három új modellel bővült, abból a meggondolásból, hogy a tanuló és kezdő dobosok is minél szélesebb cintányér kínálatból választhassanak, ahogy ez a felsőbb kategóriákban megszokott. Nem csak „lábcin, kísérő és beütő tányér" mint a régi szép időkben.

Követve azt a trendet, hogy a dobosok egyre nagyobb méretű cineket használnak a Meinl a következő három új modellel bővítette a HCS sorozatot: HCS 15” lábcin, HCS 22” kísérő cin és egy különlegesség, a HCS 18” Big Bell Ride, ami egy olyan kísérő tányér, ami óriási kúppal rendelkezik.

 

HCS15H_lifestyle_02 700x.jpg


HCS 15" lábcin

A 15 inches lábcin páros az eddig rendelkezésre álló 13 és 14 inches lábcin palettát bővíti. Ez az új, nagyobb méret lehetőséget teremt a dobosok számára, hogy ha akarnak, egy mélyebb hangzású lábcint válasszanak, nagyon kedvező áron. A melegebb hangú, közepes lecsengésű, nyitott állapotban tiszta, jól artikulált hangot adó, lábcin páros tökéletesen alkalmas a rock- és popzenei stílusokban szükséges hangzások megszólaltatására. A közepes súlyú, közepes hangerejű tányérok rézből (MS63 ötvözet) készültek, és hagyományos felületkezelést kaptak. Ár: 29.800 Ft

 

 

HCS22R_lifestyle_01 700x.jpg

 

HCS 22” kísérő cin

A már említett nagyobb méret, nagyobb választék trendet követve született meg a HCS család 22 inches kísérő tányérja, hiszen ebben a sorozatban eddig csak 20”-os ride volt elérhető. A 22 inches méretű új modell meleg, konkrét hangzású tányér, közepes lecsengéssel. Bármilyen stílusban megállja a helyét, a kúp közelében, vagy a kúpon játszva fényes magasakat produkál, ami, ha szükség van rá, szépen átszól a zenekaron. A közepes súlyú, közepes hangerejű kísérő tányér rézből (MS63 ötvözet) készült, és tradicionális felületkezelést kapott. Ár: 33.200 Ft

 

HCS18BBR_lifestyle_01 700x.jpg

 

HCS 18” Big Bell kísérő cin

Ehhez a modellhez még csak hasonló sem volt eddig a HCS sorozat kínálatában. A Meinl HCS 18" Big Bell Ride kísérő tányér kompakt méretű, ugyanakkor egyedülálló, óriási kúpjának köszönhetően magas, erőteljes „ping” hangzásokat is tud, lecsengése közepes. Ideális a gyors ride témákhoz, remekül használható rock és metal zenében. Közepesen fényes, meleg hangzású, közepes súlyú tányér, ami, ha kell, simán átszól a legkeményebb gitárerdőn is. A rézből készült tányér (MS63 ötvözet) tradicionális finish-t kapott. Ár: 26.500 Ft

 

 

B15BADAH_lifestyle_01 700x.jpg

 

Byzance 15” Big Apple Dark lábcin

Végezetül még egy újdonság egy másik szériából, méghozzá a prémiumkategóriás Meinl Byzance sorozatból. Az újdonság július 28-án debütált és már kapható is, ő a Byzance 15” Big Apple Dark lábcin.  Ahogyan a Big Apple kísérő tányérok, ez a lábcin is kisebb kúppal, vékonyabb felső és alsó tányérral készül más Byzance Dark lábcinekhez képest. A kézzel kalapált, esztergálatlan felületű cineket meleg, lágy hangzás és sötét tónus jellemzi. Ezek a sokoldalú tányérok ideálisak gyors groove-okra, széles dinamikai tartományban szólnak, így alkalmasak a finom részletező játék tökéletes visszaadására is, pl. stúdióban. Szinte minden stílusban kiválóan illeszkedik a zene szövetébe, így remekül használható pop, fúziós zene, jazz, funk, R&B, reggae, world music, vagy akár electro műfajban.

A B20 bronz ötvözetből készült, közepes lecsengésű Big Apple Dark lábcineket Big Apple kísérő tányérokkal párban használva még kifejezőbb hangzásokat érhetünk el. Ár: 160.000 Ft

Szolgálati közlemény

Hamarosan sor kerül egy Tama Superstar Classic Neo-Mod dobtesztre, a dobokat egy komplett HCS cintányér szettel együtt teszteljük. Így más HCS tányérok mellett az itt bemutatott három új modellel kapcsolatos tapasztalatainkról is részletesen be fogunk számolni.

A Meinl cintányérok forgalmazója a Meinl Distribution.